Η διάστημη Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι (Monica Bellucci) υποδύεται τη σπουδαία Μαρία Καλλάς στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στο Ηρώδειο – υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ. Η διεθνής σταρ, που εμφανίστηκε χθες – Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου – σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο όπου καταχειροκροτήθηκε, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη χώρα μας.

Μόνικα Μπελούτσι – Επίσκεψη στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη λίγο πριν το Ηρώδειο

Μετά τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, όπου η Μόνικα Μπελούτσι αποκάλυψε τις σκέψεις της για αυτή την παράσταση, η γοητευτική ηθοποιός επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας (21/9) την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη για μια ξενάγηση, ενώ συνομίλησε και με την Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου. Μαζί της ήταν και ο σκηνοθέτης της παράστασης που θα δούμε 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, Τομ Βολβ.

Μάλιστα η Μόνικα Μπελούτσι φωτογραφήθηκε δίπλα στο αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας, δώρο του Aριστοτέλη Ωνάση προς εκείνη, το οποίο θα παραχωρήσει το Ιδρυμα για τις τρεις βραδιές στο Ηρώδειο. Στο ιστορικό αυτό πιάνο ο Γιώργος Πέτρου, θα παίξει στο φινάλε τιμητικά την «Ελεγεία» του Massenet.

Η ερμηνεία της Μπελούτσι βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ – σκηνοθέτη της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas» – στο οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Ελληνιδας ντίβας της όπερας, γραμμένα από την Κάλλας στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Την Μόνικα Μπελούτσι πλαισίωσε μουσικά η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Η ανάγνωση των επιστολών ακολουθεί χρονολογική σειρά, φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό θυελλώδη έρωτά της για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη και προσωπική λύπη και απελπισία.

Η Μόνικα Μπελούτσι καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Μεταξύ άλλων, την παράσταση είδαν διά ζώσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, η Νατάσα Παζαΐτη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Αννα Βίσση, η Χριστίνα Παππά, η Μίνα Βαλυράκη, η Μαρίνα Πατούλη.

Η αγάπη του ελληνικού κοινού για την Ιταλίδα σταρ είναι τόσο μεγάλη, που «εξαφάνισε» σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια των πρώτων δύο παραστάσεων, οδηγώντας τους διοργανωτές να προσθέσουν μια ακόμα μέρα για να καλύψουν τις ανάγκες της πρωτοφανούς ζήτησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 − 2 =