Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Η εντολή Θεοδωρικάκου στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων, πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα σχολεία

Όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο της αναστάτωσης στα σχολεία η οποία προκλήθηκε από γονείς οι οποίοι κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών με απειλές, καυγάδες και μηνύσεις, καθώς δεν θέλουν να φορούν τα παιδιά τους μάσκα ή να κάνουν self test. Στη Θεσσαλονίκη, στο 2ο Δημοτικό σχολείο Θέρμης, πατέρας, ο οποίος απαιτούσε από τους δασκάλους, να επιτραπεί στο παιδί του να μπει στην τάξη για μάθημα παρόλο που δεν φορούσε μάσκα ούτε είχε κάνει self test, τώρα απειλεί με μηνύσεις τη διευθύντρια, ζητώντας μάλιστα τεράστια ποσά όπως ο ίδιος λέει (σ.σ 2.700.000) για….εγκληματικές πράξεις του σχολείου και του υπουργείου Υγείας σε βάρος του παιδιού του. Ο συγκεκριμένος έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα με δύο κατηγορίες: απειλή της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ ζήτησε και πήρε αναβολή στη δίκη για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου. Όταν όμως αφέθηκε ελεύθερος, επανήλθε στο σχολείο λέγοντας ότι θα μηνύσει την διευθύντρια. Εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε απόγνωση εξ αιτίας τέτοιων καταστάσεων καθώς αναγκάζονται να πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και να ταλαιπωρούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × one =