menoume-edo

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο συνδυασμός «Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ», αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Παζάρι στον Ποταμό, με την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή, του αναθεωρημένου σχεδίου λειτουργίας του Παζαριού.

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «νίκη, που ανήκει στο σύνολο του Κυθηραϊκού λαού», με δεδομένο ότι, πέραν των βελτιωμένων προτάσεων του συνδυασμού, τόσο οι αντιδράσεις φορέων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποταμού, αλλά και η ενεργοποίηση απλών πολιτών, ανάγκασαν την δημοτική αρχή να υπαναχωρήσει από τις αρχικές, ανεδαφικές της θέσεις, και να δεχτεί ότι το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί, μόνο στην βάση της συναίνεσης φορέων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών.

Αυτό, θεωρεί η παράταξη, πως αποτελεί «βάση εκκίνησης», για μια συνολικότερη διευθέτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν την κυθηραϊκή κοινωνία μέσω του διαλόγου, και μακριά από «Λουδοβίκειες συμπεριφορές, αυταρχικές πρακτικές και λογικές αποπροσανατολισμού και  διαστρέβλωσης.»

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης:

“Ανάγκη για νέο μοντέλο διακυβέρνησης”

Χαιρετίζουμε την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφία να συνταχθεί με την λογική και την ευαισθησία εγκαταλείποντας λογικές αποπροσανατολισμού και  διαστρέβλωσης.

Πρόκειται για μια νίκη η οποία ανήκει στο σύνολο του Κυθηραϊκού λαού ανεξαρτήτως προέλευσης. Πρόκειται για μια ήττα αυταρχικών πρακτικών.

Η δημοτική πλειοψηφία πλέον αποδέχεται ότι το παζάρι δεν φεύγει από τον Ποταμό για ΚΑΝΕΝΑ λόγο και ότι το Δημοτικό συμβούλιο θα επιλύει τα θέματα που ανακύπτουν. Επιπλέον στα πωλούμενα είδη προστέθηκαν (μετά πολλών βασάνων) αρκετά προϊόντα που είχαν διαγραφεί .

Επιτέλους έχουμε μια βάση εκκίνησης η οποία βεβαίως επιδέχεται διορθώσεις και βελτιώσεις εφόσον προκύψουν θέματα στην πορεία.

Πλέον είναι σαφές σε όλους,  ελπίζουμε και στη δημοτική αρχή, η σημασία ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία. Η πλειοψηφία των πολιτών έχουμε την καλή διάθεση αλλά και το δικαίωμα να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων για τον τόπο μας, την καθημερινότητά μας, τους κανόνες της δημόσιας ζωής.

Η συζήτηση για το Παζάρι του Ποταμού έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη ενός νέου μοντέλου τοπικής διακυβέρνησης. ‘Όχι με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», όχι με αυτάρεσκες συμπεριφορές, όχι με «Λουδοβίκειες» συμπεριφορές, όχι με καθημερινούς τσακωμούς με κάθε δημότη που έχει άλλη άποψη.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση του παζαριού του Ποταμού, κατέστη σαφές ότι καμία απόφαση δεν θα μπορεί να ληφθεί χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου, του Αγροτικού συνεταιρισμού, του Τοπικού Συμβούλιου, των κατοίκων της περιοχής που έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και να συναποφασίζουν το μέλλον τους.

Σας καλούμε σήμερα να συζητήσουμε με τους ανθρώπους του Ποταμού όχι μόνο για ένα «αξιοπρεπές παζάρι», αλλά και έργα που θα βγάλουν από το τέλμα την εμπορική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του χωριού.

” ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ “

12/03/2021

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης

Δημήτρης Κοντολέων

Μάνος Τριφύλλης

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − twenty =