pazari-potamos

Την αναστολή του κανονισμού λειτουργίας του Παζαριού στον Ποταμό, ζητά, με ανακοίνωσή του, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού Κυθήρων, μέχρις ότου αυτός (ο κανονισμός) γνωστοποιηθεί σε όλους τους ενεπλεκόμενους φορείς (πωλητές, κάτοικοι).

Παράλληλα, ο Σύλλογος αξιώνει πλήρη αποσαφήνιση του επίμαχου άρθρου 4 – το οποίο έχει υπάρξει σημείο τριβής στην διαμάχη μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης – με σαφή διατύπωση περί διεξαγωγής του Παζαριού «μόνο εντός και πέριξ της πλατείας του Ποταμού».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου, με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση του Σχεδίου «Κανονισμός Λειτουργίας του Κυριακάτικου Παζαριού Ποταμού», ζητά την αναστολή της εφαρμογής του κανονισμού μέχρι να γίνει γνωστή σε όλους τους φορείς , εμπλεκόμενους πωλητές του παζαριού και τους κατοίκους του Ποταμού αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας.

Αναμένουμε την  γνωμοδότηση από εξειδικευμένο δικηγόρο για την αποτύπωση του κανονισμού για το παζάρι γιατί θεωρούμε ότι δεν εντάσσεται στο νόμο 4497/17 , και έχει εξαιρετικό χαρακτήρα λόγω του Προεδρικού διατάγματος  26/3/27 ΦΕΚ 1 τεύχος 438 σε συνδυασμό με την απόφαση της τότε Νομαρχίας Αττικής (Υπηρεσία εμπορίου) με Αρ. Πρωτ. 1927/5-ν8-55.

Το Κυριακάτικο Παζάρι του Ποταμού θα διεξάγεται μόνο εντός και πέριξ της πλατείας του Ποταμού και έτσι ρητά θα πρέπει να αναφέρεται στο άρθρο 4 του προς ψήφιση  κανονισμού.

Χωρίς την συναίνεση των φορέων που αναφέραμε, θα υπόκειται σε ακύρωση / ανάκληση μέσω της δικαστικής οδού.

Σε άμεση συνάφεια με το παζάρι, επιβάλετε και απαιτούμε την προώθηση και των παρακάτω θεμάτων:

1.Άμεση εκπόνηση μελέτης με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης πλατείας Ποταμού και γύρω οδών.

2.Άμεση διάνοιξη δρόμου για την ένωση του πάρκινγκ με τον περιφερειακό δρόμο Ζητούμε και εγγράφως τα όσα προφορικά μας ενημερώσατε για την πρόοδο του έργου κατά την συνάντηση μας στο γραφείο σας.

3.Άμεση εποχική πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού με εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.

4.Οικονομοτεχνική ενίσχυση της Κοινότητας Ποταμού-Αγίας Πελαγίας με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + three =