anaskopisi2022

«Ήρθε, είδε και απήλθε». Ο λόγος για την χιλιοτραγουδισμένη κακοκαιρία «Ελπίδα» που επισκέφτηκε και τα Κύθηρα, αλλά, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, δεν άφησε βαρύ αποτύπωμα στον τόπο και τους ανθρώπους του. Σε αυτό συνέβαλαν, πέραν της περιορισμένης έντασης του φαινομένου στο νησί, και οι προσπάθειες κάποιων συμπολιτών μας.

Άνθρωποι όπως οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Κομηνός, υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, Πολιτικής και Κοινωνικής Μέριμνας και Γιάννης Κατσανεβάκης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο νησί, που δούλεψαν ακούραστα από την πρώτη στιγμή για να λύσουν όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Και προβλήματα, όντως υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες. Αυτά είχαν να κάνουν, τόσο με την πυκνή χιονόπτωση που κάλυψε όλες τις οδικές αρτηρίες του νησιού, όσο και με την διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που παρατηρήθηκε σε διάφορα μέρη.

Ο Δήμος διέθεσε δύο μηχανήματα από τις πρώτες ώρες της θεομηνίας, τα οποία και ρίχτηκαν στη μάχη της διάνοιξης των οδικών αρτηριών προτού παρέλθει η πρώτη μέρα και το ψύχος δημιουργήσει συνθήκες παγετού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διευκολυνθούν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους, οι οποίες, ύστερα και από σχετική ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες.

Όσον αφορά την διακοπή ηλεκτροδότησης, αυτή αποκαταστάθηκε εν ευθέτω χρόνω, χάρη και στην έγκαιρη επέμβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ. Να αναφέρουμε εδώ, πως τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, οφείλονται στην πτώση κολώνας στην περιοχή του αεροδρομίου.

Από κει και πέρα, λίγες ήταν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική και αυτές αφορούσαν, κυρίως, τον απεγκλωβισμό οδηγών από τα οχήματά τους.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + eight =