Κρυπτονομίσματα: Μέσα σε 48 ώρες έχασαν 100 δισ. δολάρια

Για φυσιολογική διόρθωση κάνουν λόγο οι ειδικοί, για τεράστια αστάθεια μιλά ο Αντονι Σκαραμούτσι, πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Ισχυρό χτύπημα έχει δεχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες η αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς εκτιμάται ότι η κεφαλαιοποίησή της έχει μειωθεί κατά πάνω από 100 δισ. δολάρια. Το bitcoin, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, υποχώρησε σε ποσοστό 8%, στα 31.007 δολάρια, πέφτοντας για πρώτη φορά από τις 11 Ιανουαρίου σε επίπεδα κάτω των 32.000 δολαρίων.

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς ευθύνεται για την καθοδική κίνηση του bitcoin, αν και ο αναλυτής της Grayscale Investments, Μίκαελ Σόνενσαϊν, κάνει λόγο για φυσιολογική διόρθωση. «Οι διορθώσεις είναι φυσικό μέρος κάθε αγοράς και ιδίως του οικοσυστήματος των bitcoins. Από το 2016 έως σήμερα έχουμε βιώσει έξι διορθώσεις της τάξης σχεδόν του 30%», είπε στο CNBC.

Απώλειες και για το ether

Εκτός από το bitcoin, πτώση κατέγραψε και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το ether, το οποίο υποχώρησε κατά 10% μέσα στο τελευταίο διήμερο, αφού πρώτα είχε αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 1.439 δολαρίων. Ως αποτέλεσμα της πτώσης του bitcoin και του ether, η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων απώλεσε τις τελευταίες 48 ώρες περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, πέφτοντας από τα 1,06 τρισ. δολάρια στα σχεδόν 945 δισ. δολάρια.

«Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχτείτε πως υπάρχει μια τεράστια αστάθεια στο bitcoin και είναι ακόμα τα πολύ πρώιμα στάδια», δήλωσε ο Άντονι Σκαραμούτσι, ιδρυτής της SkyBridge Capital και πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, στο CNBC.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img