Συναγερμός τις τελευταίες μέρες στους ειδικούς του υπουργείου Υγείας, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε παιδιά έως 17 ετών. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα κατεγράφησαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά που αποτελεί περίπου το ¼ από την αρχή της πανδημίας.

Νέες οδηγίες και καραντίνα

Στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αναμένεται να συζητηθεί το νέο πλαίσιο οδηγιών που θα δοθούν στα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων σε μαθητές.

Οι ειδικοί προβληματίζονται σχετικά με το κατά πόσο θα πρέπει να κλείνει το συγκεκριμένο τμήμα στο οποίο παρουσιάστηκε το κρούσμα ή όλο το σχολείο. Έμφαση, αναμένεται να δοθεί στην διάρκεια της καραντίνας στην οποία θα μπαίνει κάθε νέος φορέας, ακόμα και αν είναι ασυμπτωματικός, δεδομένου ότι και η συγκεκριμένη κατηγορία μολυσμένων, μεταδίδει με την ίδια συχνότητα τον ιό.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Το επταήμερο από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, εντοπίσθηκαν και κατεγράφησαν επισήμως από τον ΕΟΔΥ 709 κρούσματα σε παιδιά. Αριθμός εξαιρετικά υψηλός εάν σκεφτεί κανείς ότι από την πρώτη ημέρα της πανδημίας (24 Φεβρουαρίου) έχουν καταγραφεί σε παιδιά μέχρι 17 ετών συνολικά 3.088 κρούσματα, ενώ τα 709 ήταν μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στη χώρα μας από τη αρχή της επιδημίας έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα 42.080 κρούσματα σε όλες τις ηλικίες, ενώ στα παιδιά αντιστοιχεί το 7,8%.

Προβληματισμός και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σε μεγάλο δίλημμα όμως βρίσκονται οι ειδικοί και με το κατά πόσο θα πρέπει να κλείσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις κόκκινες περιοχές. Κι αυτό έγκειται στο γεγονός πως ναι μεν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, ένας ενδεχόμενος όμως εγκλεισμός τους, ίσως δημιουργούσε προβλήματα στην ίδια την οικογένεια, ειδικά σε περιπτώσεις όπου και οι δύο γονείς εργάζονται.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 2 =