Γνώρισα την Γκλόρια τον χειμώνα σε ένα event εξωτερικών δραστηριοτήτων. Με την πρώτη επαφή διαπίστωσα την απόλυτα συνειδητοποιημένη ηρεμία που εκπέμπει. Τότε, δεν γνώριζα για την ενασχόλησή της με την γιόγκα. Τώρα, ξέρω το γιατί. Και κυρίως, τώρα αντιλαμβάνομαι την σε βάθος ευαισθητοποίησή της πάνω στα όσα αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα στον ζωτικό χώρο που την περιβάλλει.

Ίσως αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους ασχολήθηκε κάποτε με την φαρμακευτική. Την κέρδισε, όμως, η γιόγκα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για την εμβάθυνση στην εστίαση του προβληματισμού, ώστε αυτός να μην εξελιχθεί σε πρόβλημα. Η πρόληψη και όχι η καταστολή, ήταν ανέκαθεν αυτό που είχε προτεραιότητα για εκείνη.

Στην πολύ όμορφη συζήτηση που είχαμε, η Γκλόρια μας μίλησε για πολλά. Για το πώς και το γιατί επέλεξε να επανασυνδεθεί με το νησί του πατέρα της. Για τις βασικές αρχές της Kundalini Yoga και πώς τις προσάρμοσε στα δικά της διδακτικά μοτίβα, με απώτερο στόχο την πλέον ασφαλή μέθοδο αυτοβελτίωσης και επαναπροσδιορισμού του ατόμου στο περιβάλλοντα χώρο του. Για διαρκή αυτοβελτίωση, για ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση ως αποτρεπτικές μεθόδους ενάντια στο άγχος και το στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγει κανείς στα φάρμακα ως πρώτη επιλογή.

Η Γκόρια μας μιλάει, επίσης, για τα Sempreviva Yoga Studios στο Βανκούβερ και εξηγεί γιατί αποτέλεσαν δίαυλο σύνδεσης των Κυθήρων με κάθε γωνιά της Γης, με όχημα τη γιόγκα. Και φυσικά, αναφέρεται στην συνεργασία της με την Μέμα και τον Πασχάλη στο Anemes Hotel. Το ξεκίνημα, την εξαιρετική ανταπόκριση των κατοίκων του Αβλέμονα, τα trainings πιστοποίησης, την εναλλακτική ματιά στο τουριστικό αποτύπωμα του επισκέπτη-γιόγκα. Εστιάζει στην εξαιρετική διάδραση με άλλες τουριστικές δραστηριότητες των Κυθήρων και εξηγεί το γιατί αυτό ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο προσοδοφόρος για τον τόπο.

«Στο μέλλον, ο κόσμος θα ακριβοπληρώνει την ηρεμία του», καταλήγει, εκφέροντας την άκρη της σκέψης της με μια αισθαντική πληρότητα που εκπέμπει στον συνομιλητή της με τρόπο τόσο οικείο. Σαν το τελειότερο μάθημα αυτοβελτίωσης. Σαν πεμπτουσία γιόγκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × four =