Ο Γιώργος Λουράντος (Πιέρος) με ανάρτησή του στα ΜΚΔ εξέφρασε την συγκίνησή του για την επαναλειτουργία του βυζαντινού ναού του Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι και δήλωσε  ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την ανακαίνιση του ναού. Διαβάστε παρακάτω την ανάρτησή του:

Θυρανοίξια σε ένα εμβληματικό βυζαντινό μνημείο των Κυθήρων

Με αισθήματα ανεκλάλητης χαράς, βαθιάς συγκίνησης και απέραντης ευγνωμοσύνης τελέσαμε απόψε τα θυρανοίξια και τον Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό στη μνήμη του Πρωτοκλήτου στον εκ βάθρων ανακαινισμένο ιστορικό ναό του στο Λειβάδι των Κυθήρων, που άνοιξε θριαμβευτικά τις πύλες του για να μας υποδεχθεί, μετά από 16 χρόνια σιωπής. Ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία που με περισσή φροντίδα ανακαίνισε το Βυζαντινό αυτό στολίδι του νησιού μας.

Ας καταλάβουμε ότι ένας τόπος δεν πάει μπροστά όταν σβήνει την ιστορία του και αφήνει το παρελθόν του να ερειπώνεται αλλά μόνο όταν το αναδεικνύει ως εφαλτήριο για το μέλλον. Ευχόμαστε από καρδιάς και άλλα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας να τύχουν της ίδιας φροντίδας και να αποκατασταθούν και να αξιοποιηθούν πολύ γρήγορα. Το έχουμε ανάγκη!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × three =