Το Kythera.News δημοσίευσε χθες Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, ρεπορτάζ με τίτλο: Χάος και πάλι στον κάδο της Σκληρής, με μηνύσεις και πρόστιμα απαντάει ο Δήμος. Στο δημοσίευμα έγινε αναφορά στην ανεξέλεγκτη κατάσταση στο χώρο που αποτίθενται ογκώδη στην Σκληρή (στο σημείο όπου τέμνεται ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος με τον δρόμο των Αλοϊζινανίκων. Επίσης στο δημοσίευμα αναπαράχθηκε η ανάρτηση του Δημάρχου στο Facebook με την οποία στις 11.00μ.μ της 8ης Ιουνίου 2022 ανέφερε τα εξής:

«Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ! Ο κάδος ογκωδών της Σκληρής στα Αλοϊζιάνικα, αδειάστηκε σήμερα το πρωί. Λίγες ώρες μετά, η εικόνα είναι αυτή. Αδειανός ο κάδος, χάος απ΄ έξω. Αύριο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα υποβάλει μήνυση για υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Και φυσικά, στη μήνυση θα αναφερθούν ΟΛΑ τα ονόματα που αναγράφονται στα πεταμένα κιβώτια. Στα ίδια ονόματα, θα επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο. Αρκετά πιά με την ασυνειδησία! Αρκετά!»

Την ανάρτησή του αυτή συνόδευε με φωτογραφίες από το σημείο, στις οποίες φαίνονταν αντικείμενα (χαρτόκουτα) που έφεραν γραμμένα επάνω ονοματεπώνυμα συγκεκριμένων δημοτών.

Σήμερα το πρωί, πολίτης φερόμενος ως υπεύθυνος για την απόρριψη σκουπιδιών στο σημείο, μας έκανε γνωστό ότι ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό και μας διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε δική του συμμετοχή.

Εμείς δεν είμαστε εισαγγελικοί λειτουργοί, επομένως δεν είναι αρμοδιότητά μας να απαγγείλουμε κατηγορίες, ούτε να αθωώσουμε κανέναν. Γι’ αυτό αφαιρέσαμε από το δημοσίευμα μας τις φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα. Ας διερευνήσει η δικαιοσύνη ποιος ευθύνεται και ποιος όχι.

Επειδή εμείς αποτυπώνουμε γεγονότα και απευθύνουμε ερωτήματα, δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κάθε είδους  διαπόμπευση συνανθρώπων μας. 

Σε ότι μας αφορά, απολογούμαστε ειλικρινώς στον πολίτη και σε όσους πολίτες αισθάνονται ότι τους βλάψαμε με την αναδημοσίευση των φωτογραφιών.

Τονίζουμε και υπενθυμίζουμε, ότι η εν λόγω ανάρτηση έχει δημοσιευθεί στο ΜΚΔ Facebook στον προσωπικό λογαριασμό του Δημάρχου και αναμεταδόθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ρυπαίνουν προκλητικά το νησί μας. Η απόρριψη σκουπιδιών εκτός κάδων είναι δεδομένα απαράδεκτη. Όχι όμως λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει…

Kythera.News

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − sixteen =