under water night lighting

Ολόκληρη η Ελλάδα αποτελεί ένα φυσικό κόσμημα στη γη. Με αναρίθμητους υπέροχους τόπους, νησιά και δαντελένιες ακρογιαλιές. Δεν ξέρει πραγματικά κανείς τι να πρωτοεπιλέξει για να επισκεφτεί και να περάσει τις διακοπές του. Έχει γίνει πλέον συνειδητό πως η τουριστική βιομηχανία κατέχει την πρώτη θέση. Κάθε τόπος, τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να αναδείξει κάτι διαφορετικό, ώστε να γίνει ο ιδιαίτερος πόλος έλξης των επισκεπτών. Κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζει η πρωτοβουλία και η υλοποίησή αυτής από τοπικές κοινωνίες. Οράματα που πραγματοποιούνται με αγάπη και φέρουν εξαιρετικά ανεβασμένα νούμερα επισκεψιμότητας.

Παραθέτω μια ιδέα που θα φέρει τα Κύθηρα σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος είναι μια φυσική ιδιαιτερότητα του νησιού που εάν αξιοποιηθεί σωστά, το νησί των Κυθήρων θα γίνει «must» προορισμός ποιοτικού τουρισμού.

Ο Αυλέμονας προσφέρει τον απροσδόκητης ομορφιάς κόλπο που οι Ιταλοί επισκέπτες ονομάζουν  «piscina verde». Όλη η ομορφιά του Αυλέμονα, θα μπορούσα να πω και ολόκληρου του νησιού, επικεντρώνεται σε αυτόν τον κόλπο. Η ιδέα είναι η αξιοποίησή του όταν νυχτώνει.

Να γίνει ένας φωτισμός του κόλπου βάσει αρχιτεκτονικής μελέτης και άκρως επαγγελματικής προσέγγισης. Να μπορεί κάποιος να κολυμπήσει νύχτα στα φωτισμένα του νερά ή να απολαύσει την βραδινή ομορφιά πίνοντας το ποτό του ή με οποιοδήποτε άλλον τρόπο εμπνευστεί.

Υπάρχουν τόποι που έχουν εστιάσει την τουριστική τους ανάπτυξη στον φωτισμό του τόπου τους. Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα είναι η πόλη της Βουδαπέστης.

Διαθέτω τα καταλύματα Μαργιαννή στον Αυλέμονα. Το κτίριο μας έχει μια παραδοσιακή φόσα που έχει «χιλιοφωτογραφηθεί». Από μια προσωπική εμπειρία και στατιστική έχω παρατηρήσει πως φωτογραφίζεται περισσότερο τη νύχτα καθώς υπάρχει ένας υπέροχος και ελκυστικός φωτισμός.

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες ώστε να λάβετε μια γεύση της πρότασής μου.

Δημιουργός του άρθρου:

Η Ελένη Φωτίου είναι συγγραφέας και επιχειρηματίας στον τουριστικό κλάδο. Ζει μεταξύ Κυθήρων και Αθήνας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + 11 =