sxoliki-aithousa

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότεινε το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων στη χώρα από την 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από συνεδρίαση το πρωί της Παρασκευής, 22/01/21.

Οι ειδικοί μάλιστα εισηγήθηκαν το άνοιγμα μόνο των Γυμνασίων στις κόκκινες περιοχές.

Αντιθέτως, παράταση δόθηκε στην απόφαση για άνοιγμα ή μη των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και της επιστροφής των λαχειοπωλών στους δρόμους, με το θέμα να επανεξετάζεται την Παρασκευή, 29/01/21.

Υπενθυμίζεται πως το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ και την κίνηση των λαχειοπωλών είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των χιονοδρομικών δεν συζητήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης των λοιμωξιολόγων.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα –κάτι που θα σήμαινε και την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό- είχε αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως το επόμενο βήμα της θέλει να είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να υπογραμμίζει πως πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν και αυτά, ενώ «όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν».

Σημειώνεται, πάντως, πως η «πρόβα τζενεράλε» των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία, καθώς όπως έγραφε προ ημερών το CNN Greece, τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + 20 =