Opening of high schools - Lyceums: «Green light» from the infectious diseases experts

Κατά μία εβδομάδα, μετατίθεται η απόφαση για πρακτορεία ΟΠΑΠ - Λαχειοπώλες.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότεινε το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων στη χώρα από την 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από συνεδρίαση το πρωί της Παρασκευής, 22/01/21.

Οι ειδικοί μάλιστα εισηγήθηκαν το άνοιγμα μόνο των Γυμνασίων στις κόκκινες περιοχές.

Αντιθέτως, παράταση δόθηκε στην απόφαση για άνοιγμα ή μη των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και της επιστροφής των λαχειοπωλών στους δρόμους, με το θέμα να επανεξετάζεται την Παρασκευή, 29/01/21.

Υπενθυμίζεται πως το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ και την κίνηση των λαχειοπωλών είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των χιονοδρομικών δεν συζητήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης των λοιμωξιολόγων.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα –κάτι που θα σήμαινε και την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό- είχε αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Adonis Georgiadis.

Η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως το επόμενο βήμα της θέλει να είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, με τον πρωθυπουργό, Kyriakos Mitsotakis, να υπογραμμίζει πως πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν και αυτά, ενώ «όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν».

Σημειώνεται, πάντως, πως η «πρόβα τζενεράλε» of δημοτικών σχολείων φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία, καθώς όπως έγραφε προ ημερών το CNN Greece, τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img