Φοροδιαφυγή άνω του 50% στις επιχειρήσεις της Άνδρου και της Σύρου

Τεράστιο πρόβλημα η φοροδιαφυγή στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους ελέγχους των επιχειρήσεων.

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 18 και 19 Αυγούστου στην Άνδρο και τη Σύρο, το ποσοστό των επιχειρήσεων, που εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούν φοροδιαφυγή ή παράβαση άλλων κανόνων διακίνησης αγαθών, ξεπέρασε το 50%.

Συνολικά οι ελεγκτές επισκέφθηκαν 46 επιχειρήσεις και διαπίστωσαν παραβάσεις σε 26 από αυτές.

Το συνολικό ύψος των προστίμων έφθασε τα 18.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

«Εκτεταμένους ελέγχους σε οργανωμένες παραλίες και χώρους εστίασης σε Άνδρο και Σύρο διενήργησαν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων το διήμερο 18-19/8/2022.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών παραλίας και εντοπίστηκαν 26 παραβάσεις που αφορούσαν σε μη τήρηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Αγαθών και μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων.

Το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται σε 18.000€.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε ολόκληρη την επικράτεια».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων στα 344 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο 2026

Κέρδη μετά φόρων σε επίπεδο Ομίλου στα 344 εκατ....

Θλίψη στα Κύθηρα: Έφυγε από τη ζωή η Σταυρούλα Μπαμπούνη

Φτωχότερη είναι από σήμερα η τοπική κοινωνία των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img