Την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το τέλος του δεύτερου lockdown, υπογραμμίζει με επιστολή της στον πρωθυπουργό, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, η ΕΣΕΕ τονίζει πως όλες οι επιδημιολογικές μετρήσεις δείχνουν πως τα μικρά και μεσαία καταστήματα δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Από την άλλη όμως, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία δεν έχει πρόσβαση στη τραπεζική χρηματοδότηση για το 85% των ΜμΕ, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Για τον λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ εισηγείται την άμεση επανεκκίνηση μικρών και μεσαίων καταστημάτων, ήδη από την 1η Δεκεμβρίου, υπενθυμίζοντας πως οι μικροί χώροι αυτών των καταστημάτων, τα καθιστούν καλύτερα ελεγχόμενα και ως εκ τούτου λιγότερο ευάλωτα στην μετάδοση της ασθένειας covid-19.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε σχετικά:
«Ο εμπορικός κόσμος είναι σάρξ εκ της σαρκός της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με την οποία δίνει τον τιτάνιο αγώνα ανάσχεσης της πανδημίας. Επί μήνες οι μικρομεσαίοι έμποροι αποδεικνύουν ότι η τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας μέσα στα εμπορικά καταστήματα είναι υποδειγματική και αυτό αποτελεί και επίσημη παραδοχή της κυβέρνησης.

Σήμερα όμως βρίσκεται στην κορύφωσή της και η «μητέρα των μαχών» για την επιβίωση του ελληνικού εμπορίου, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί το παρόν και το μέλλον χιλιάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Με την Επιστολή της στον Πρωθυπουργό η ΕΣΕΕ εκφράζει την διογκούμενη αγωνία των συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα, καθώς η 1η Δεκεμβρίου πλησιάζει και δεν υπάρχει καμία επίσημη διαβεβαίωση ότι τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωτοστατήσουν με ασφάλεια στο ξαναζωντάνεμα της αγοράς, τον πιο κρίσιμο, για την αγορά, μήνα του χρόνου. Η έγκαιρη αποδοχή του εύλογου αιτήματος μας είναι απαραίτητη, συν τοις άλλοις,, για να μη χάσουν κι άλλο πολύτιμο χρόνο τα εμπορικά καταστήματα στην προετοιμασία τους για την εορταστική περίοδο».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − 4 =