terra-kytheria-ergaleia-efyous-georgias

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέλειψε να συμπεριλάβει συγκεκριμένους κωδικούς ελαιοπαραγωγίσιμων ελιών στα μέτρα στήριξης του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να εξαιρεθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής:

«Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, όπου το σύνολο του Ελληνικού λαού βάλετε ποικιλοτρόπως από τις συνέπειες της πανδημίας, γινόμαστε μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία σχεδιάζει και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρίση.
Αυτή την φορά θύμα της Αγροτικός κόσμος, ο οποίος περιμένει ασφυκτιώντας για μια χείρα βοηθείας. Ένας ολόκληρος τομέας ο οποίος μέχρι σήμερα έχει λάβει μηδενική στήριξη.

Είδαμε λοιπόν τον Υπουργό να επιδίδεται σε επικοινωνιακό μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων για την περιβόητη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι παρέλειψε να συμπεριλάβει στην απόφαση των δικαιούχων συγκεκριμένους κωδικούς ελαιοπαραγωγίσιμων ελιών με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές όπως η Μυτιλήνη, η Θάσος αλλά και μεγάλη μερίδα της Στερεάς Ελλάδος, συνολικά περίπου 300.000 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας, να βρεθούν εκτός του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος, ως Κίνημα Αλλαγής ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν οι εν λόγο κωδικοί στους δικαιούχους του μέτρου, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο την αδικία που με υπαιτιότητα της η κυβέρνηση δημιούργησε.
Επίσης οι εσφαλμένες ενέργειες της κυβέρνησης δεν μπορεί να οδηγήσουν σε λύσεις του τύπου, μείωσης του προϋπολογισμού που αντιστοιχεί σε κάθε παραγωγό ώστε να καλυφθεί το σφάλμα.

Η εξεύρεση των επιπλέον πόρων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ως ένδειξη ελάχιστης σοβαρότητας ως προς τον δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο.»

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + one =