ΚΙΝΑΛ: Θύμα της προχειρότητας της κυβέρνησης ο αγροτικός κόσμος

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέλειψε να συμπεριλάβει συγκεκριμένους κωδικούς ελαιοπαραγωγίσιμων ελιών στα μέτρα στήριξης του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να εξαιρεθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής:

«Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, όπου το σύνολο του Ελληνικού λαού βάλετε ποικιλοτρόπως από τις συνέπειες της πανδημίας, γινόμαστε μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία σχεδιάζει και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρίση.
Αυτή την φορά θύμα της Αγροτικός κόσμος, ο οποίος περιμένει ασφυκτιώντας για μια χείρα βοηθείας. Ένας ολόκληρος τομέας ο οποίος μέχρι σήμερα έχει λάβει μηδενική στήριξη.

Είδαμε λοιπόν τον Υπουργό να επιδίδεται σε επικοινωνιακό μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων για την περιβόητη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι παρέλειψε να συμπεριλάβει στην απόφαση των δικαιούχων συγκεκριμένους κωδικούς ελαιοπαραγωγίσιμων ελιών με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές όπως η Μυτιλήνη, η Θάσος αλλά και μεγάλη μερίδα της Στερεάς Ελλάδος, συνολικά περίπου 300.000 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας, να βρεθούν εκτός του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος, ως Κίνημα Αλλαγής ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν οι εν λόγο κωδικοί στους δικαιούχους του μέτρου, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο την αδικία που με υπαιτιότητα της η κυβέρνηση δημιούργησε.
Επίσης οι εσφαλμένες ενέργειες της κυβέρνησης δεν μπορεί να οδηγήσουν σε λύσεις του τύπου, μείωσης του προϋπολογισμού που αντιστοιχεί σε κάθε παραγωγό ώστε να καλυφθεί το σφάλμα.

Η εξεύρεση των επιπλέον πόρων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ως ένδειξη ελάχιστης σοβαρότητας ως προς τον δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο.»

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:31:37

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (05-07-2026)

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΡΙΑΚΗ Ε'...

Ένα εικαστικό «Μετεώρημα» αφιερωμένο στον Νίκο Καρούζο

Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον...
00:01:31

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών σε Μελά και Ρέππα

Βαρύτατες ποινές επεδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο...

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για Ντόκο – Σαμαράς: «Ο κ. Ντόκος είναι ακόμα στη θέση του;»

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας του...

Ρώσοι φαρσέρ παγίδευσαν τον ΓΓ Εθνικής Ασφάλειας Θάνο Ντόκο

Μία «φάρσα» από τους Ρώσους φαρσέρ Vovan & Lexus...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img