Britain to cooperate with Albania to deport migrants crossing the Channel

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με την αλβανική για τον επαναπατρισμό πολλών Αλβανών που διαπλέουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη, καθώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί παρά το αμφιλεγόμενο σχέδιο απελάσεων στη Ρουάντα.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έφθασαν με μικρά σκάφη στη Βρετανία ανήλθε τη Δευτέρα σε επίπεδο ρεκόρ για διάστημα 24ώρου.

Σχεδόν το 40% των παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στη Βρετανία σε μια περίοδο έξι εβδομάδων – από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο – ήταν από την Αλβανία, ανέφερε πρόσφατα η εφημερίδα Mail on Sunday επικαλούμενη στοιχεία που διέρρευσαν. Νέα επίσημα στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές αναμένεται να δοθούν αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, αδίστακτοι διακινητές και συμμορίες θησαυρίζουν σε βάρος πολλών Αλβανών και τους αναγκάζουν να επιβιβάζονται σε σαπιοκάραβα για να τους μεταφέρουν στη Βρετανία. Η Πατέλ προανήγγειλε ότι ο επαναπατρισμός των Αλβανών θα επισπευστεί από την επόμενη εβδομάδα. «Χάρη στα εξαιρετικά επίπεδα συνεργασίας μας με την Αλβανία, θα εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να επισπεύσουμε την απομάκρυνση Αλβανών που δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ήλπιζε ότι η απειλή της απέλασης μεταναστών στη Ρουάντα, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, θα απέτρεπε όσους φιλοδοξούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη. Ωστόσο, οι μεταναστευτικές ροές το πρώτο οκτάμηνο του έτους είναι σχεδόν διπλάσιες από τις αντίστοιχες περυσινές.

Εν τω μεταξύ, το βρετανικό σχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα έχει «παγώσει» λόγω προσφυγών στη Δικαιοσύνη. Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι το σχέδιο είναι ανεφάρμοστο και ανήθικο. Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση απέλασης, τον περασμένο Ιούνιο, ακυρώθηκε ύστερα από παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δύο υποψήφιοι για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σούνακ, έχουν δεσμευτεί πως θα εφαρμόσουν το σχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img