Πέμ, 15 Ιαν 2026
15.6 C
Kythera

Turkish Fishing Boats: Second Day in Kythira – Silence from Athens

Οι Τούρκοι είχαν βγάλει τον αλιευτικό τους στόλο και πέρυσι τέτοιες μέρες, λίγο πριν ξεκινήσουν την κλιμάκωση της κρίσης σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Φέτος οι κινήσεις τους είναι ακόμη πιο προωθημένες αλλά εντύπωση προκαλεί η απόλυτη αφωνία των Αθηνών!

The Turkish fishing boats τα οποία βρίσκονταν χθες στη θέση ανοιχτά του όρμου Βάνη και αργά το βράδυ στον όρμο Καψαλίου συνεχίζουν σήμερα, για second day, να κινούνται σε απόσταση 1 έως 2 ναυτικά μίλια από τις ανατολικές ακτές των Κυθήρων, στον όρμο Αγίου Νικολάου. The Burak Balikcilik βρίσκεται ένα ν.μ έξω από την Βρουλέα, βορειότερα από το ακρωτήριο Καπέλο. Τα υπόλοιπα σκάφη τα οποία αναφέρονται από χθες βρίσκονται στα 2 ναυτικά μίλια νοτίως του Αυλέμονα.

Όπως μας ενημέρωσε το Λιμενικό Φυλάκιο Κυθήρων, χθες το απόγευμα, «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας» καθώς τα αλιευτικά κινούνται με τους κλωβούς μεταφοράς του ζωντανού αλιεύματος αργά, προερχόμενα από τα δυτικά (συνήθως αλιεύουν στα ανοιχτά της Μάλτας και της Τυνησίας) με προορισμό την Τουρκία.

tourkika alieftika1

Να θυμίσουμε ότι οι Τούρκοι είχαν βγάλει τον αλιευτικό τους στόλο και πέρυσι τέτοιες μέρες, λίγο πριν ξεκινήσουν την κλιμάκωση της κρίσης σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Φέτος οι κινήσεις τους είναι ακόμη πιο προωθημένες but εντύπωση προκαλεί η απόλυτη αφωνία των Αθηνών!

Παραθέτουμε διαγράμματα από την χθεσινή διέλευση των σκαφών νοτίως των Κυθήρων

DSCN5573 2 scaled DSCN5487 2 scaled

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Συνάντηση Σουρή – Σκέμπερη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ

Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ πραγματοποιήθηκε συνάντηση...
02:25:31

Στην υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων» Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας, Κ. Τασούλας

Ο «Κίμων», η πρώτη φρεγάτα κλάσης FDI HN «Belharra»-...

Δήμος Κυθήρων: Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης της γεωργίας

Σας ενημερώνουμε για την Προδημοσίευση της Πρόσκλησης για την...

Η Ελλάδα σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρού

Όπως έχω επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μου, με τίτλο...

Η πολιτική χωρίς πολιτική – ποιον τελικά υπηρετεί;

Όταν η «υπέρβαση των ιδεολογιών» βαφτίζει την Ιστορία περιττή...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img