Τα τουρκικά αλιευτικά τα οποία βρίσκονταν χθες στη θέση ανοιχτά του όρμου Βάνη και αργά το βράδυ στον όρμο Καψαλίου συνεχίζουν σήμερα, για δεύτερη ημέρα, να κινούνται σε απόσταση 1 έως 2 ναυτικά μίλια από τις ανατολικές ακτές των Κυθήρων, στον όρμο Αγίου Νικολάου. Το Burak Balikcilik βρίσκεται ένα ν.μ έξω από την Βρουλέα, βορειότερα από το ακρωτήριο Καπέλο. Τα υπόλοιπα σκάφη τα οποία αναφέρονται από χθες βρίσκονται στα 2 ναυτικά μίλια νοτίως του Αυλέμονα.

Όπως μας ενημέρωσε το Λιμενικό Φυλάκιο Κυθήρων, χθες το απόγευμα, «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας» καθώς τα αλιευτικά κινούνται με τους κλωβούς μεταφοράς του ζωντανού αλιεύματος αργά, προερχόμενα από τα δυτικά (συνήθως αλιεύουν στα ανοιχτά της Μάλτας και της Τυνησίας) με προορισμό την Τουρκία.

Να θυμίσουμε ότι οι Τούρκοι είχαν βγάλει τον αλιευτικό τους στόλο και πέρυσι τέτοιες μέρες, λίγο πριν ξεκινήσουν την κλιμάκωση της κρίσης σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Φέτος οι κινήσεις τους είναι ακόμη πιο προωθημένες αλλά εντύπωση προκαλεί η απόλυτη αφωνία των Αθηνών!

Παραθέτουμε διαγράμματα από την χθεσινή διέλευση των σκαφών νοτίως των Κυθήρων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − eight =