Παρ, 05 Δεκ 2025
15.5 C
Kythera

Θρίαμβος Τζόκοβιτς: Κέρδισε το δικαστήριο, παίζει στο Australian Open

Μεγάλη νίκη σημείωσε το νομικό επιτελείο του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος, πήρε τελικά πίσω την βίζα εισόδου στην Αυστραλία και θα συμμετάσχει κανονικά στο πρώτο Open της σεζόν.

Ο δικαστής έκρινε ως αβάσιμη την απόφαση των αρχών να ακυρώσουν την βίζα του Σέρβου πρωταθλητή, καθώς ο παίκτης προσκόμισε γνωμάτευση γιατρού, η οποία κατοχυρώνει ως βάσιμη την εξαίρεσή του από τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους, ώστε να λάβει μέρος στο τουρνουά.

Το σκεπτικό της απόφασης

Όπως αναφέρει ο Guardian, το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στο ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι δεν έδωσε στον Τζόκοβιτς αρκετό χρόνο αφού τον ενημέρωσε για την πρόθεσή της να ακυρώσει τη βίζα του. Παρόλα αυτά, ο υπουργός Μετανάστευσης, Alex Hawke, μπορεί πλέον να παρέμβει προσωπικά και να αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα του, ούτως ή άλλως, για νέους λόγους. Κάτι που η κυβέρνηση επισήμανε στο δικαστήριο.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο Τζόκοβιτς έχει δηλώσει την αντίθεσή του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ιδιωτική και προσωπική απόφαση. Ωστόσο, μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είχε αποκαλύψει εάν είχε εμβολιαστεί. Σε μια κατάθεση στο δικαστήριο το Σάββατο, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς δήλωσαν ότι ο σταρ του τένις βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στα μέσα Δεκεμβρίου και ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε κάνει λάθος όταν ακύρωσε τη βίζα του λόγω της απαίτησης εμβολίου.

Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο, επειδή ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει αποκλεισμό από την Αυστραλία για τρία χρόνια εάν ο υπουργός αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα.

Η απάντηση του δικαστή στα όσα είπε η πλευρά Τζόκοβιτς

Νωρίτερα, ο δικαστής Άντονι Κέλι είχε τοποθετηθεί θετικά έναντι του αιτήματος του Τζόκοβιτς.  Πιο συγκεκριμένα, αφότου άκουσε τα όσα είχε να πει ο νομικός εκπρόσωπος του κορυφαίου τενίστα, που παρουσίασε τα βήματα που ακολούθησε ο Σέρβος και η ομάδα του προκειμένου να ζητήσουν την ιατρική εξαίρεση για ν’ αγωνιστεί στο Australian Open, ο δικαστής είπε σχετικά «τι άλλο μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία;», με τον Νικ Γουντ να αναφέρει «Συμφωνώ μαζί σας εντιμότατε».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img