Gas flow from Russia to Germany via Nord Stream 1 is interrupted for ten days

Η προμήθεια gas from Russia in Germany αναστέλλεται από σήμερα και για δέκα ημέρες προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος διαπερνά τη Βαλτική Θάλασσα και θεωρείται ο σημαντικότερος για τη ροή του καυσίμου προς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η ροή επρόκειτο να σταματήσει στις 06:00 (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας) και, θεωρητικά τουλάχιστον, να ξαναρχίσει το πρωί της 21ης Ιουλίου.

Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι στη Γερμανία εκφράζουν ολοένα εντονότερα την ανησυχία τους πως η ροή μπορεί να μην αποκατασταθεί, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Η Γερμανία και άλλες δυτικές χώρες επέβαλαν αλλεπάλληλους γύρους κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για να την αναγκάσουν να σταματήσει τον πόλεμο.

Όμως, πολλές χώρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια και η Μόσχα αντιδρώντας ανέστειλε ή μείωσε τις προμήθειες αερίου σε αρκετές από αυτές, κάτι που θεωρείται κίνηση αντιποίνων στην Ευρώπη.

Η ρωσική δημόσια επιχείρηση αερίου Gazprom ήδη μείωσε σημαντικά τις παραδόσεις μέσω του αγωγού 1.200 χιλιομέτρων μεταξύ της Ρωσίας και της βόρειας Γερμανίας, επικαλούμενη καθυστερήσεις στα έργα συντήρησης και επισκευής. Η Μόσχα αποδίδει τις καθυστερήσεις στις κυρώσεις που της επέβαλαν δυτικά κράτη, επιχείρημα που απορρίπτει ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Το γεγονός πως αξιοποιείτο μόνο το 40% της δυναμικότητας του αγωγού οδήγησε σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών στην αγορά αερίου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία δικτύου της Γερμανίας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img