Τρί, 17 Φεβ 2026
13 C
Kythera

Pagoni: Resurrection outside churches, summer with masks

Το σχέδιο για Πάσχα στο χωριό, η ανοσία στον πληθυσμό, το μοντέλο των self test και οι εμβολιασμοί.

Στο σενάριο «Πάσχα στο χωριό», σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα της παρούσης, αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Matina Pagoni. Η κα Παγώνη τόνισε πως, με βάση τα τωρινά στοιχεία, δεν θα προέκρινε μετακίνηση από νομό σε νομό για τις εορταστιkές μέρες που έρχονται, σημείωσε όμως πως μπορούμε να κάνουμε Resurrection στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών, με αποστάσεις δύο μέτρων και φορώντας μάσκα. Και, σε κάθε περίπτωση, να απέχουμε από ανταλλαγή φιλιών.

Για το καλοκαίρι, προέβλεψε ότι οι μάσκες θα συνεχίσουν να αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ, ενώ για τους εμβολιασμούς ανέφερε πως μέχρι τα μέσα με τέλη Ιουνίου, λογικά θα έχουν ολοκληρωθεί, με μια εκτίμηση για ανοσία της τάξης του 55%, που θα επιτρέψει να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και «να αισθανθούμε πιο άνετα».

Μεγάλη σημασία, τόνισε η Ματίνα Παγώνη, έχει η θεραπεία με το καινούργιο αντιικό φάρμακο, ενώ μιλώντας για γιατρούς και νοσηλευτές που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, επεσήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών, αφορά όσους έχουν νοσήσει και θα εμβολιαστούν έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, ορισμένοι είναι σε καραντίνα και γι’ αυτό -όπως εξήγησε- δεν μπορεί να πάει το 100%. Τόνισε πάντως ότι πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή.

Τα Self Test στα σχολεία

Αναφορικά με τα self tests στα σχολεία, τόνισε πως το μέτρο πέτυχε, καθώς οι 600 θετικοί που ανιχνεύτηκαν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα έδιναν 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα γιατί ήταν όλοι ασυμπτωματικοί. Παράλληλα, είπε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες εστιατόρια, παντού» και υπογράμμισε πως αν ανοίξουν τα μαγαζιά θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, σχετικά με...
00:00:28

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη – «Πριν βγούμε στον αέρα έμαθα ότι έχασα τη μητέρα μου»

Βαρύ πένθος για τον Παναγιώτη Στάθη καθώς πέθανε η μητέρα του. O παρουσιαστής...

Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, εμβληματική μορφή της ελληνικής και ευρωπαϊκής...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img