matina-pagoni
Φωτογραφία Αρχείου

Στο σενάριο «Πάσχα στο χωριό», σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα της παρούσης, αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Η κα Παγώνη τόνισε πως, με βάση τα τωρινά στοιχεία, δεν θα προέκρινε μετακίνηση από νομό σε νομό για τις εορταστιkές μέρες που έρχονται, σημείωσε όμως πως μπορούμε να κάνουμε Ανάσταση στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών, με αποστάσεις δύο μέτρων και φορώντας μάσκα. Και, σε κάθε περίπτωση, να απέχουμε από ανταλλαγή φιλιών.

Για το καλοκαίρι, προέβλεψε ότι οι μάσκες θα συνεχίσουν να αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ, ενώ για τους εμβολιασμούς ανέφερε πως μέχρι τα μέσα με τέλη Ιουνίου, λογικά θα έχουν ολοκληρωθεί, με μια εκτίμηση για ανοσία της τάξης του 55%, που θα επιτρέψει να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και «να αισθανθούμε πιο άνετα».

Μεγάλη σημασία, τόνισε η Ματίνα Παγώνη, έχει η θεραπεία με το καινούργιο αντιικό φάρμακο, ενώ μιλώντας για γιατρούς και νοσηλευτές που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, επεσήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών, αφορά όσους έχουν νοσήσει και θα εμβολιαστούν έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, ορισμένοι είναι σε καραντίνα και γι’ αυτό -όπως εξήγησε- δεν μπορεί να πάει το 100%. Τόνισε πάντως ότι πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή.

Τα Self Test στα σχολεία

Αναφορικά με τα self tests στα σχολεία, τόνισε πως το μέτρο πέτυχε, καθώς οι 600 θετικοί που ανιχνεύτηκαν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα έδιναν 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα γιατί ήταν όλοι ασυμπτωματικοί. Παράλληλα, είπε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες εστιατόρια, παντού» και υπογράμμισε πως αν ανοίξουν τα μαγαζιά θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + eighteen =