Τετ, 18 Φεβ 2026
12.2 C
Kythera

Ukrainian crisis: Oil surpassed $100 per barrel for the first time since 2014

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί πάνω από 20 δολάρια το βαρέλι από τις αρχές του 2022 υπό τους φόβους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θα επιβάλουν κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, διακόπτοντας τον εφοδιασμό.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σημαντική αύξηση την Πέμπτη, με το μπρεντ να ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014, μετά την επίθεση της Russia against Ukraine, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι ένας πόλεμος στην Ευρώπη μπορεί να διαταράξει τις παγκόσμιες προμήθειες ενέργειας.

Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, πουλώντας κυρίως το αργό σε ευρωπαϊκά διυλιστήρια και είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, παρέχοντας περίπου το 35% της ποσότητας που προμηθεύεται.

Το πετρέλαιο Brent αυξήθηκε έως και 103,78 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο από τις 14 Αυγούστου 2014 ενώ ήταν στα 103,18 δολάρια το βαρέλι στις 10:30 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας αύξηση 6,34 δολ. ή 6,5%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) εκτινάχθηκαν κατά 5,48 δολάρια ή 6%, στα 97,58 δολάρια το βαρέλι, αφού έφτασαν έως και 98,46 δολάρια, το υψηλότερο από τις 11 Αυγούστου 2014.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί πάνω από 20 δολάρια το βαρέλι από τις αρχές του 2022 υπό τους φόβους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θα επιβάλουν κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, διακόπτοντας τον εφοδιασμό.

«Αυτή η αυξανόμενη αβεβαιότητα σε μια περίοδο που η αγορά πετρελαίου είναι ήδη σφιχτή, την αφήνει ευάλωτη και έτσι οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν ασταθείς και υψηλές», δήλωσε ο Γουόρεν Πάτερσον, επικεφαλής έρευνας προϊόντων της ING.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img