Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Οι «Μαλδίβες του Αιγαίου» βγαίνουν στο σφυρί για 54 εκατ. δολάρια

Ποιο είναι το νησί του Αιγαίου απέναντι από την Λέσβο, μέρος του οποίου, πρόκειται να πωληθεί.

The νησί Καλέμ – οι περίφημες Αργινούσες όπου οι Αθηναίοι κατατρόπωσαν τον στόλο των Σπαρτιατών κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο – βγαίνουν στο σφυρί κατά το ήμισυ από το τουρκικό κράτος, έναντι του ποσού των 400 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Το νησί έχει έκταση 1,9 εκατομμύρια τ.μ. και βρίσκεται περίπου 500 μ. από την τουρκική ενδοχώρα και απέναντι από την Lesvos. Φημίζεται για τα σκούρα μπλε νερά του και τις λευκές αμμουδιές, που προσελκύουν τουρίστες που αναζητούν μονοήμερες αποδράσεις.

Την ίδια ώρα στο σφυρί διατίθεται έκταση περίπου 1 εκατ. τ.μ., δηλαδή περίπου το μισό νησί που σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είναι γνωστό ως «Μαλδίβες του Αιγαίου». Στις Αργινούσες, εκτός από εκατοντάδες ελιές, ξεχωρίζουν και αρχαία ερείπια.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του νησιού και πως ο κτηματομεσίτης Εβρίμ Κιρμιζιτάς Μπασαράν ανέφερε ότι o τόπος διαθέτει και γεωθερμικές πηγές περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνειά του. «Ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να αξιοποιήσει τόσο τα γεωθερμικά ύδατα στο εσωτερικό όσο και να χτίσει ξενοδοχείο», είπε ο Μπασαράν, προσθέτοντας ότι έχει λάβει αντίστοιχη προσφορά από Καταριανό επενδυτή στο παρελθόν.

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, σχετικά με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img