Πέμ, 15 Ιαν 2026
13.9 C
Kythera

Ο «θεματικός τουρισμός», το μέλλον της χώρας

Την ανάγκη να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι θεματικές μορφές τουρισμού, υπογράμμισε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, μιλώντας στο «Greek Economic Summit» του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, σε συζήτηση με θέμα: «Silver Economy».

«With the ενίσχυση των υποδομών and the μεταρρυθμίσεις, η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας, τουρίστες με την κλασική έννοια ή και πιο μακροχρόνιας διαμονής και βέβαια και τους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας» επεσήμανε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου.

Η κα Λοΐζου υπενθύμισε και τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Kyriakos Mitsotakis χθες, στο ίδιο συνέδριο.

Ειδικότερα, σε σχέση με το «Silver Tourism», η γενική γραμματέας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο για ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, που θα μπορεί να προσελκύσει, όχι μόνο περισσότερους επισκέπτες, αλλά και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη. Επεσήμανε ότι «αξιοποιώντας τις θεματικές μορφές τουρισμού, μπορούμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και να συμβάλουμε στο να αναπτυχθούν και περιοχές πέρα από τους κλασικούς τουριστικούς προορισμούς».

Εξειδικεύοντας την πολιτική και τις δράσεις, η κα Λοϊζου τόνισε τα εξής:

-Δίνουμε έμφαση στην προσβασιμότητα – Παγκόσμια Ημέρα σήμερα για τα άτομα με αναπηρία – αλλά και στην ανάπτυξη επιμέρους προϊόντων.

-Μια από τις προτεραιότητές μας σε αυτή την κατεύθυνση, είναι και η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τόσο επιταχύνοντας τις διαδικασίες αναγνώρισης των ιαματικών πηγών στη χώρα, όσο και με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξής τους, που θα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτόν.

– Συνολικά, ο τουρισμός υγείας, δηλαδή ο τουρισμός ευεξίας, συνδυαστικά με τον ιαματικό τουρισμό αλλά και ο ιατρικός τουρισμός, είναι προτεραιότητα, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια χώρα με εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό.

– Οι κινήσεις περιλαμβάνουν επίσης το θαλάσσιο τουρισμό με το σχέδιο για την ανάπτυξη των τουριστικών λιμένων, το γαστρονομικό τουρισμό και άλλες ειδικές μορφές, όπως ο θρησκευτικός ή ο πολιτιστικός τουρισμός, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην προσέλκυση του ολοένα και αυξανόμενου κοινού των μεγαλύτερων ηλικιών.

«Ο τουρισμός», κατέληξε η κα Λοΐζου, «την εποχή πριν την pandemic συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία περισσότερο από 20% του ΑΕΠ. Ωστόσο, δεν είχε φτάσει στο μέγιστο επίπεδο ανάπτυξής του, αφού δεν είχαν αναπτυχθεί ιδιαίτερα οι θεματικές μορφές τουρισμού. Στόχος μας τώρα είναι η γρήγορη ανάκαμψη και η σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού», υπογράμμισε.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img