Μπρισμπέϊν 2032: Στα 4,5 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός για τις υποδομές

Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει επτά δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ) σε υποδομές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 στο Μπρίσμπεϊν, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή ενός σταδίου 17.000 θέσεων.

Η Πολιτεία του Κουίνσλαντ, θα εισφέρει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για την ανακατασκευή του περίφημου γηπέδου κρίκετ του Μπρίσμπεϊν, «The Gabba», με αύξηση της χωρητικότητας από 8.000 σε 50.000 θέσεις.

Επιπλέον, στο κέντρο της πόλης του Μπρίσμπεϊν, θα κατασκευασθεί ένα νέο κλειστό στάδιο 17.000 θέσεων, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, με χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Παράλληλα, ένα ποσό 1,87 δισεκατομμυρίων, που χορηγείται από το κράτος και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, θα διατεθεί σε 16 άλλες νέες ή εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις.

Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Αναστάτσια Πάλαστζουκ, δήλωσε ότι το 80% της υποδομής για τους Αγώνες, είναι ήδη έτοιμο.

«Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας αφορά, όχι μόνο για να παραδώσουμε τους καλύτερους Αγώνες, αλλά και για να αφήσουμε μια διαρκή κληρονομιά για το Κουίνσλαντ και όλους όσοι επισκέπτονται αυτήν την σπουδαία πολιτεία», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Αντονι Αλμπανέζε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν περαιτέρω «ορόσημα» από τώρα έως το 2032:

«Θα κάνει τεράστια διαφορά στην οικονομία μας, στον τρόπο ζωής μας, στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η Αυστραλία σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το κάνουμε σωστά. Και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό κάναμε».

Υπενθυμίζεται, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032 ανατέθηκαν στο Μπρίσμπεϊν τον Ιούλιο του 2021 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img