Παρ, 05 Δεκ 2025
16.2 C
Kythera

Μετά από 10 χρόνια οι πρώτες πιλοτικές πτήσεις της Hellenic Seaplanes στην Αττική!

Και περιηγητικές πτήσεις, με εναέρια περιήγηση πάνω από αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών, των Αντίπαξων και των Διαπόντιων νησιών (Οθωνοί)

Η Hellenic Seaplanes, η εταιρεία που πέραν της δεκαετίας επαναφέρει τις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με υδροπλάνα στην Ελλάδα, πραγματοποιεί τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις της στην Αττική, το διήμερο 19 και 20 Ιανουαρίου.

Το αμφίβιο αεροσκάφος της εταιρείας με βάση το αεροδρόμιο Μεγάρων και προορισμό το αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο Λαυρίου, πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις ενόψει της εκκίνησης των επίσημων ταξιδιών την Άνοιξη, σε Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια νησιά.

Το δρομολόγιο της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης

Το υδροπλάνο με κυβερνήτη και συγκυβερνήτη τους έμπειρους Ιταλούς πιλότους της Hellenic Seaplanes στο τιμόνι τους, πραγματοποιεί δρομολόγιο με διάρκεια περίπου 18 λεπτά και αφού φτάσει στο λιμάνι Λαυρίου θα ακολουθήσει περιηγητική πτήση πάνω από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το ναό του Ποσειδώνα.

Κατά την προσθαλάσσωση του υδροπλάνου στο Λαύριο, ο Chief Executive Officer of Hellenic Saeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Η Hellenic Seaplanes φέρνει μια σημαντική επένδυση για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πραγματοποιούμε τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις μας, οι οποίες συνδυάζονται με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας και έχουν συμβολικό χαρακτήρα για εμάς και την προσπάθειά μας να δούμε τα υδροπλάνα ξανά στους ελληνικούς αιθέρες. Η δοκιμαστική πτήση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις μεταφορές στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι και για τις εμπορικές μας πτήσεις. Η ανάπτυξη του κλάδου των υδροπλάνων θα δείξει το δρόμο για γρήγορες, ασφαλείς πτήσεις στην Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού στους επιβάτες της».

Τα επόμενα βήματα και η σημαντική παράμετρος για τα υδροπλάνα

Με την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πτήσεων, γίνεται το πρώτο καθοριστικό βήμα που θα φέρει τα υδροπλάνα ξανά στους αιθέρες, μέσω οργανωμένων και charter (ναυλωμένων) πτήσεων από το υδατοδρομίο της Κέρκυρας προς τους Παξούς και τα άλλα συνεργαζόμενα αεροδρόμια και υδατοδρόμια.

Μαζί με τις επιβατικές πτήσεις αερομεταφοράς θα ξεκινήσουν και οι περιηγητικές πτήσεις, με εναέρια περιήγηση πάνω από αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών, των Αντίπαξων και των Διαπόντιων νησιών (Οθωνοί), προσφέροντας νέες τουριστικές εμπειρίες στους επισκέπτες αλλά και πρακτικές λύσεις μεταφοράς σε ντόπιους ταξιδιώτες που θέλουν να μετακινηθούν στην καθημερινότητά τους.

Σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη του πτητικού πλάνου της Hellenic Seaplanes είναι η εξασφάλιση του πιστοποιητικού AOC από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που θα δώσει στην εταιρεία το εμπορικό δικαίωμα να βάλει σε εφαρμογή το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση των πτήσεων, με πρώτο στόχο την Άνοιξη του 2024.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:Μετά την Κόκκινη Προειδοποίηση που...

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια και Ε65

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img