Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Παραπονεθείτε σε ένα δέντρο

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς παρουσιάζει το νέο της ντοκιμαντέρ αυτήν την εβδομάδα, συστήνοντας στους θεατές τον κόσμο της πρωτοποριακής τέχνης.

Επίσης προβάλλει ασκήσεις για τη θεραπεία του τραύματος εγκεκριμένες προσωπικά από την ίδια.

«Τα δέντρα είναι σαν ανθρώπινα όντα» εξηγεί. «Έχουν νοημοσύνη. Έχουν συναισθήματα. Επικοινωνούν μεταξύ τους. Και, επίσης, είναι απόλυτα σιωπηλοί ακροατές. Μπορείτε να τους πείτε τα παράπονά σας».

Η γεννημένη στο Βελιγράδι καλλιτέχνις της performance art στο πλαίσιο της Μεθόδου Αμπράμοβιτς (μια σειρά τεχνικών που επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να φτάσουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης) ανάπτυξε τη νέα άσκηση «Παράπονο σε ένα δέντρο». Η καλλιτέχνις υποστηρίζει ότι είναι ένας τρόπος θεραπείας και εντονότερης παρουσίας στον χρόνο και στο χώρο. «Παρακαλώ» προτρέπει. «Πηγαίνετε στο πάρκο κοντά σας. Διαλέξτε το δέντρο που σας αρέσει. Κρατήστε το δέντρο σφιχτά. Πραγματικά σφιχτά. Και απλώς ανοίξτε την καρδιά σας σε αυτό. Παραπονεθείτε στο δέντρο, για τουλάχιστον 15 λεπτά. Είναι η καλύτερη θεραπεία που μπορείτε να κάνετε».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img