Πέμ, 15 Ιαν 2026
11.7 C
Kythera

La Repubblica: «H ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε εμβολιασμό των μικρών νησιών

Στην στρατηγική της κυβέρνησης να εμβολιάσει τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό, κάτω των 5 χιλιάδων, αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

«Η κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μια πρωτοβουλία που αφορά 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας, απασχολείται στον τουρισμό, και, ως εκ τούτου, αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών αρχών ο οριζόντιος εμβολιασμός σε τουριστικούς θύλακες, όπως είναι τα μικρά νησιά, ώστε η χώρα να «παίξει» το χαρτί των covid-free προορισμών που θα ελκύσουν τουριστικές ροές για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Η La Repubblica γράφει ότι ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως «δεν πρόκειται για μάρκετινγκ, αλλά για οργάνωση», διότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να εμβολιάσει τους κατοίκους ορισμένων νησιών, διότι καλύπτονται πιο δύσκολα από το σύστημα υγείας» και ότι «οι Ιταλοί τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί με συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου και ότι τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού έχουν χορηγηθεί, μεταξύ των άλλων, και στους κατοίκους της Πάτμου, όπου τα κρούσματα ήταν πολύ περιορισμένα και η παρουσία Ιταλών τουριστών είναι ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντική.

Η La Repubblica αναφέρει ότι «και πέρυσι οι Ιταλοί τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, προτίμησαν κατά κύριο λόγο την χώρα μας».

«Για τα μεγάλα νησιά της χώρας, θα ισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού όλης της υπόλοιπης Ελλάδας», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, η οποία υπογραμμίζει, τέλος, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, θέλησε να εξηγήσει την θέση της κυβέρνησης: «Ο τουρισμός πρέπει να ανακάμψει, ώστε το κράτος να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img