Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Critical week for the new debt settlement

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της government με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών μας για το θέμα της νέας ρύθμισης οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα υπάρξει ειδική τηλεδιάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Κύκλοι του Ministry of Finance εκφράζουν την πεποίθηση ότι η νέα ρύθμιση οφειλών θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 60 δόσεις.

Στις συζητήσεις που διεξάγονται, έχουν τεθεί προς διαπραγμάτευση:

-Νέα ρύθμιση από 60-72 δόσεις, με τους δανειστές να θέλουν να βάλουν φίλτρο ώστε να ενταχθούν μόνο κορονοχρέη. Τους Έλληνες διαπραγματευτές, να πιέζουν, αντίθετα, ώστε να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση οφειλών και άλλες οφειλές όπως ο income tax ή και ο ENFIA ακόμη και οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. Αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, αυτή η ρύθμιση των 60-72 δόσεων αναμένεται να τρέξει από τις αρχές του 2022.

-Αναβίωση των 100 και 120 δόσεων, για όσους λόγω της pandemic και των μέτρων κοινωνικού αποκλεισμού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το πρόγραμμα και να είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων. Αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, η αναβίωση θα αφορά όσους είχαν ενταχθεί στις 100 ή 120 δόσεις και έχασαν το πρόγραμμα μετά το Μάρτιο του 2020 (όταν και άρχισαν τα lockdown).

Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ώστε να μονιμοποιηθεί η μείωση στο 13% του ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, εισιτήρια, καφέ, μη αλκοολούχα ποτά, κινηματογράφο και θέατρα.

Για να καταλάβουμε τί συμβαίνει, αρκεί να σημειωθεί ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς ΑΑΔΕ στο τέλος Απριλίου είχαν φτάσει στα 109 δισ. Ευρώ. Αντίστοιχα, οι μη καταβληθέντες φόροι στο πρώτο τετράμηνο του 2021 ξεπέρασαν τα 2 δις ευρώ ενώ οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι στο πρώτο τετράμηνο του 2021, έφτασαν στα 2,33 δισ. Ευρώ.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img