Σάβ, 31 Ιαν 2026
16.5 C
Kythera

Lieutenant and captain found guilty of the death of Antonis Kargiotis

Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά αποφάσισε πως ο ύπαρχος και ο καπετάνιος του Blue Horizon είναι ένοχοι για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη.

The ενοχή του ύπαρχου και του καπετάνιου του Blue Horizon για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά. Αθώοι κρίθηκαν ο ναυκληρος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου.

Ύστερα από μία μακρά διαδικασία, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν στην απόφαση πως τα δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, που κάθονται στο εδώλιο, συνέβαλαν ο καθένας από τη θέση του και με το δικό του τρόπο στο θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Με μια ετυμηγορία η οποία ελήφθη ύστερα από πολύωρη διάσκεψη που διήρκησε πάνω από 7 ώρες, το δικαστήριο κατέληξε στα εξής:

  • Ο πλοίαρχος του πλοίου κρίθηκε κατά πλειοψηφία (5-2) ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών πλοίου με αποτέλεσμα το θάνατο (κακούργημα) και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή (πλημμέλημα). Δύο μέλη της έδρας είχαν την άποψη ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για διατάραξη συγκοινωνιών εξ αμελείας σε συρροή με ανθρωποκτονία.
  • Ο ύπαρχος που έσπρωξε τον Αντώνη Καργιώτη στο κενό κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και για το πλημμέλημα της κατάχρησης εξουσίας.
  • Ο ναύκληρος που στεκόταν στον καταπέλτη και κατηγορήθηκε ότι συνέδραμε τον ύπαρχο ψυχικά στο να διαπράξει την ανθρωποκτονία κρίθηκε αθώος για το κακούργημα της συνέργειας στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά πλειοψηφία (5-2).
  • Ο υποπλοίαρχος που βρισκόταν στο ρεμέτζο παρακολουθώντας άπραγος το περιστατικό κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία (5-2) για το κακούργημα της συνέργειας στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για το πλημμέλημα της κατάχρησης εξουσίας.

Αυτήν την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

AQUA JEWEL: Route Changes

We would like to inform passengers that, due to adverse weather conditions...

AQUA JEWEL: New route modifications

We would like to inform passengers that, due to adverse weather conditions...

AQUA JEWEL: Cancellation of the route from Kythera to Kissamos

We inform the travelling public that today, Tuesday 27/1, the...

Vasso Bogri: Ministry of Finance report reveals illegal practices in the Municipality of Salamina

Serious findings for the operation of the Municipality of Salamina reveals,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img