Παρ, 26 Δεκ 2025
15.2 C
Kythera

Έκρηξη βόμβας στην Τουρκία – Νεκροί ένας αστυνομικός και δύο γυναίκες καμικάζι

Αστυνομικός σκοτώθηκε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ όταν εξερράγη βόμβα κοντά σε αστυνομική εγκατάσταση στη νότια επαρχία Μερσίνη της Τουρκίας και ακόμη ένας τραυματίστηκε, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός επέρριψε την ευθύνη για την ενέργεια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 22:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) από δύο οπλισμένες γυναίκες. Πυροβόλησαν τον σκοπό και κατόπιν πυροδότησαν βόμβες με τις οποίες είχε ζωστεί, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σοϊλού.

Η ενέργεια είχε στόχο εγκατάσταση στην περιοχή Μεζιτλί της Μερσίνης, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το PKK, κουρδική αυτονομιστική παράταξη που πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Πάνω από 40.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μειονοτικοί, έχουν σκοτωθεί έκτοτε στον πόλεμο, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img