Πέμ, 25 Δεκ 2025
15.4 C
Kythera

Happy ending for the injured golden eagle of Kythira

Με συντονισμένες ενέργειες από την ανεύρεση έως τη διακομιδή, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης συνέβαλε καθοριστικά στη φροντίδα και μεταφορά του σπάνιου αρπακτικού προς εξειδικευμένη περίθαλψη.

Θετικά νέα έρχονται για τον τραυματισμένο βασιλαετό που εντοπίστηκε στα Κύθηρα και συγκίνησε ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Ο σπάνιος αυτός εκπρόσωπος της άγριας πανίδας έφτασε χθες το βράδυ με επιτυχία στην Αθήνα και παραλήφθηκε άμεσα από εξειδικευμένη ομάδα ορθοπεδικών και κτηνιάτρων άγριας ζωής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, οι ειδικοί ήταν έκθαμβοι τόσο από τη σπανιότητα του είδους όσο και από τη γενικότερη κατάσταση του πουλιού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει φέτος.

Η διακομιδή του πραγματοποιήθηκε με τη γνωστή ευαισθησία και ταχύτητα της ομάδας ANIMA, σε συνεργασία με όσους βοήθησαν τοπικά στα Κύθηρα, με σημαντική συμβολή του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης, από τη στιγμή της ανεύρεσης μέχρι και την αναχώριση του πουλιού με πτήση της SKY express.

«Στον ουρανό των Κυθήρων πετούν υπέροχα και σπάνια πουλιά»

The Δελτίο Τύπου του ΚΙΠΑ αναφέρει: 

Ένα τέτοιο σπάνιο πουλί έφτασε στα χέρια της κτηνιάτρου Κατερίνας Σταθάτου και χάρη στις προσπάθειες και υπερβαίνοντας δυσκολίες, ταξίδεψε για το κέντρο ΑΝΙΜΑ όπου θα νοσηλευτεί στα πολλαπλά κατάγματα που είχε.

Το ΚΙΠΑ υπήρξε πρωταγωνιστής στην προσπάθεια αυτή, από την αρχή, άλλωστε η γνωριμία, η γνώση, και η ανάδειξή του είναι ο επόμενος στόχος για το Ίδρυμα. Ο μεγάλος πλούτος των πουλιών στον ουρανό των Κυθήρων.

Ο βασιλαετός είναι ένα από τα πιο σπάνια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Πρόκειται για κυρίως αποδημητικό είδος που εξαπλώνεται από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έως τη λίμνη Βαϊκάλη και το Βόρειο Πακιστάν, ενώ μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού του, ξεχειμωνιάζει στη Μέση Ανατολή, περνώντας από τον ουρανό των Κυθήρων.
Η Γραμματέας του ΚΙΠΑ Πέγκυ Βασιλείου ασχολήθηκε εκ μέρους του Ιδρύματος συντονίζοντας την μεταφορά του Βασιλαετού.

Το ΚΙΠΑ ευχαριστεί θερμά την κτηνίατρο Κυθήρων Κατερίνα Σταθάτου, την ANIMA – Σύλλογος Προστασίας και Περίθλαψης Άγριας Ζωής και τη Sky Express airlines για την συνδρομή της στην ασφαλή διακομιδή του τραυματισμένου Βασιλαετού. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, φίλο και Καπετάνιο Α320, τον κ. Νίκο Σαπουνά, Κυβερνήτη και Αρχιχειριστή του σμήνους ATR, τον κ. Γιώργο Βασιλάκη Cpt A320 Sky Express, τον Καπετάνιο του χθεσινού αεροσκάφους κ. Εμμανουηλ Φουνταλίδη και τις κυρίες Μαρία Γανωτή και Άννα Μαντά της ANIMA.

vasilaetos

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
00:06:33

Ο Ολυμπιακός στις 100 πιο ακριβές ομάδες σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο ακριβούς συλλόγους...

Η εκεχειρία στη Γάζα επαναφέρει διστακτικά το πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ

Υπό τους ήχους γκάιντας και τυμπάνων, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι παρέλασαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img