Coronavirus measures: Arrivals and departures from the government

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10, λουκέτο στην εστίαση από τις 9, SMS για τους άνω των 65

“Ήλθον, είδον και απήλθον”, μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν τα νέα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει αργότερα μέσα στη μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κυβέρνηση μοιάζει να πορεύεται δίχως ξεκάθαρο πλάνο στην μάχη εναντίον του covid-19. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σαν ένας άλλος Γκάνταλφ, προσπαθεί μέσω πυροτεχνημάτων να εντυπωσιάσει τους εμβρόντητους κατοίκους της ελληνικής Μέσης Γης.

Σε αυτά τα πλαίσια – και εφόσον οι à la carte επιλογές στους χώρους σίτισης δείχνουν να ασφυκτιούν στα νέα χρονικά τους όρια, όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον κοινό μπουφέ που σερβίρει… ελπίδα. Για όσο πάει. Ή για όσο την αντέξει ο Έλληνας πολίτης. Γι’αυτό και ο κύριος Μητσοτάκης τονίζει πως «είναι σημαντικό για ακόμα μια φορά να γίνει κατανοητό ότι οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο».

Φαίνεται όμως ότι ο χρόνος δεν κυλάει γραμμικά στην αντίληψη των κυβερνώντων, ειδικά όταν γίνεται σημείο αναφοράς για τα “κατορθώματα” της περιόδου Μαρτίου-Αυγούστου. Του 2020. Τώρα όμως, πορευόμαστε προς το 2021. Με προοπτικές απείρως πιο δυσοίωνες από τότε. Θα μας σώσει άραγε το SMS για τους άνω των 65; Ή μήπως τα ρολά στους χώρους εστίασης εν ευθέτω χρόνω; Και πως ορίζεται ο εύθετος χρόνος, την στιγμή που τρένα, τραμ και λεωφορεία κινούνται ασθμαίνοντας από την υπερφόρτωση σε διαστήματα υπέρτερα των προβλεπόμενων;

Άρχισαν τα όργανα, σε lockdown 3 περιοχές

Την ίδια ώρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη έχουν κοκκινίσει, το σύνολο της επικράτειας απειλείται με γενικό λουκέτο αλλά προσχεδιασμένη πολιτική δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Καλά και άγια τα ευχολόγια περί της ανάγκης “να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”, δικαιολογημένη ως ένα σημείο η προσπάθεια αυτοαγιοποίησης όσον αφορά το ότι τρέξαμε πιο γρήγορα από τους άλλους στην λήψη μέτρων την πρώτη φορά αλλά η απόφαση να τους δώσουμε γύρο και τούτη την στιγμή της μεγάλης κρίσης, από μόνη της δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από πλάνο.

Ασπίδα σε Τσιόδρα

Πιο συγκεκριμένος, έδειξε ο πρωθυπουργός στο θέμα που δημιουργήθηκε στην στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, όταν ο τελευταίος υπεραμύνθηκε της ολιγωρίας της Κυβέρνησης στο μέτωπο των αστικών συγκοινωνιών.

Ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την στάση απέναντι στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τις αναφορές του κ. Τσιόδρα για «την ατομική μας ευθύνη και τους κανόνες ως παιδεία άσκησης της προσωπικής μας ελευθερίας».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Warning from ELSTAT: Births to Plunge Again by 4.2% in 2025

The index of... continues to be in free fall...

Digital Greece: A Land of Wonders! How to Eat Argos Lettuce in Sparta

We live in a blessed country. A country where...

A Historic Humiliation…

HUMILITY—that is the word that best describes the agreement...

Kythira General Hospital – Health Center «Trifyllio»: 925 residents were examined by «Doctors of the Aegean – PAGNI»

The announcement was made by the Office of the Governor of the General...

Small Farm to Market II: A Journey of Knowledge, Collaboration, and Sustainable Development

With the completion of the «Small Farm to Market...” program...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img