“Ήλθον, είδον και απήλθον”, μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν τα νέα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει αργότερα μέσα στη μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κυβέρνηση μοιάζει να πορεύεται δίχως ξεκάθαρο πλάνο στην μάχη εναντίον του covid-19. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σαν ένας άλλος Γκάνταλφ, προσπαθεί μέσω πυροτεχνημάτων να εντυπωσιάσει τους εμβρόντητους κατοίκους της ελληνικής Μέσης Γης.

Σε αυτά τα πλαίσια – και εφόσον οι à la carte επιλογές στους χώρους σίτισης δείχνουν να ασφυκτιούν στα νέα χρονικά τους όρια, όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον κοινό μπουφέ που σερβίρει… ελπίδα. Για όσο πάει. Ή για όσο την αντέξει ο Έλληνας πολίτης. Γι’αυτό και ο κύριος Μητσοτάκης τονίζει πως «είναι σημαντικό για ακόμα μια φορά να γίνει κατανοητό ότι οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο».

Φαίνεται όμως ότι ο χρόνος δεν κυλάει γραμμικά στην αντίληψη των κυβερνώντων, ειδικά όταν γίνεται σημείο αναφοράς για τα “κατορθώματα” της περιόδου Μαρτίου-Αυγούστου. Του 2020. Τώρα όμως, πορευόμαστε προς το 2021. Με προοπτικές απείρως πιο δυσοίωνες από τότε. Θα μας σώσει άραγε το SMS για τους άνω των 65; Ή μήπως τα ρολά στους χώρους εστίασης εν ευθέτω χρόνω; Και πως ορίζεται ο εύθετος χρόνος, την στιγμή που τρένα, τραμ και λεωφορεία κινούνται ασθμαίνοντας από την υπερφόρτωση σε διαστήματα υπέρτερα των προβλεπόμενων;

Άρχισαν τα όργανα, σε lockdown 3 περιοχές

Την ίδια ώρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη έχουν κοκκινίσει, το σύνολο της επικράτειας απειλείται με γενικό λουκέτο αλλά προσχεδιασμένη πολιτική δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Καλά και άγια τα ευχολόγια περί της ανάγκης “να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”, δικαιολογημένη ως ένα σημείο η προσπάθεια αυτοαγιοποίησης όσον αφορά το ότι τρέξαμε πιο γρήγορα από τους άλλους στην λήψη μέτρων την πρώτη φορά αλλά η απόφαση να τους δώσουμε γύρο και τούτη την στιγμή της μεγάλης κρίσης, από μόνη της δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από πλάνο.

Ασπίδα σε Τσιόδρα

Πιο συγκεκριμένος, έδειξε ο πρωθυπουργός στο θέμα που δημιουργήθηκε στην στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, όταν ο τελευταίος υπεραμύνθηκε της ολιγωρίας της Κυβέρνησης στο μέτωπο των αστικών συγκοινωνιών.

Ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την στάση απέναντι στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τις αναφορές του κ. Τσιόδρα για «την ατομική μας ευθύνη και τους κανόνες ως παιδεία άσκησης της προσωπικής μας ελευθερίας».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − 2 =