Πρόταση να χάνουν το δικαίωμα νοσηλείας σε ΜΕΘ οι αρνητές της πανδημίας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα, διατύπωσε ο Willy Oggier, ένας εκ των κορυφαίων επιδημιολόγων της χώρας.

«Αν κάποιος είναι σκεπτικιστής με τον κορονοϊό, πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων» δήλωσε ο κ. Oggier και πρόσθεσε: «Προτείνω οι αρνητές του κορονοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους για θεραπεία σε ένα κρεβάτι ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση στο νοσοκομείο. Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται με το όνομα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Η κατάσταση στην Ελβετία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με την κυβέρνηση να έχει θέσει και τον στρατό στην διάθεση του εξαντλημένου υγειονομικού προσωπικού. Οι θάλαμοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι με αποτέλεσμα ασθενείς με άλλα νοσήματα, να διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν και από κορονοϊό.

Στην Ελβετία, ανά 15 λεπτά τα φορεία φέρνουν ασθενή με κορονοϊό, ενώ σε περιοχές τα μισά από τα τεστ – και είναι πολλά τα τεστ που διενεργούνται – βγαίνουν θετικά.

Στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει τα γραφεία του στην χώρα των Άλπεων. Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη νοσηλευθεί.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 2 =