covid-19

Τα πορίσματα της Εισαγγελικής παρέμβασης που είναι σε εξέλιξη θα δείξουν αν τα κρούσματα κορωνοιού που έχουν διαπιστωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί της Νάξου, προέρχονται από προσκυνηματική εκδρομή πιστών που είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες στο νησί των Κυθήρων.

Στη συγκεκριμένη εκδρομή, που είχε σαν προορισμό τα Κύθηρα και περιελάμβανε προσκύνημα στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, συμμετείχαν 53 άτομα ενώ διοργανωτής φέρεται ιερέας από τη Νάξο.

Οι εκδρομείς, σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα ξεκίνησαν από το νησί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ταξίδεψαν με το Champion Jet προς την Αθήνα και από εκεί, την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, με μια ενδιάμεση στάση στο Σύνταγμα, ώστε να συμμετέχουν και άλλοι εκδρομείς, ξεκίνησαν οδικώς και στη συνέχεια με καράβι, το ταξίδι για τα Κύθηρα.

Στη Νάξο επέστρεψαν το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια κάποιοι από τους εκδρομείς παρουσίασαν συμπτώματα και αφού υπεβλήθησαν σε τεστ για τον κορονοιό διαγνώστηκαν θετικοί. Μάλιστα, θετική βρέθηκε και μια ολόκληρη πενταμελής οικογένεια που συμμετείχε στο ταξίδι.

Η Μητρόπολη Παροναξίας σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι από την έναρξη της πανδημίας (δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020) δεν έχει δοθεί καμία άδεια για να πραγματοποιηθεί προσκυνηματική ή άλλου τύπου ομαδική εκδρομή Ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Κυθήρων κατά το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν τα δειγματοληπτικά rapid tests για την ανίχνευση του κορονοϊού Covid 19 στο νησί, από τα συνεργεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 500 rapid tests εκ των οποίων διαγνώστηκε ένα (1) θετικό κρούσμα για το οποίο ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω του Νοσοκομείου Κυθήρων.

Ο Δήμος Κυθήρων παρακαλεί για πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όλους τους Κυθήριους που έχουν διαγνωστεί θετικοί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 5 =