Ως «τραγική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν πρωτοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο σύνολο των νησιών της Ελλάδας, η κυρία Μαρίνα Παπαδοπούλου, διορισμένη καθηγήτρια στην Πάρο.

Η κυρία Παπαδοπούλου, η οποία μιλούσε στην πρωινή εκπομπή του OPEN,”Ανοιχτή Επικοινωνία” πέντε μέρες προτού ανοίξουν τα σχολεία, αναφέρθηκε στην διαδικασία εύρεσης σπιτιού ως «εφιάλτη».

«Είμαι 10 μέρες τώρα στο νησί (σ.σ. στην Πάρο) με ένα παιδί, σε ενοικιαζόμενα, για 2-3 μέρες, από δω κι από κει», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, η οποία μίλησε για «απλησίαστες τιμές» στα ενοίκια. «Μιλάμε για 300-400 ευρώ για μια γκαρσονιέρα 30 τετραγωνικά», αποκάλυψε.

Δημοτικός Σύμβουλος: Ζητήστε από τους γονείς σας να σας βοηθήσουν

Την παντελή απροθυμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο να ανταποκριθεί στα αιτήματά της, κατήγγειλε στη συνέχεια η κ. Παπαδοπούλου, χαρακτηρίζοντας τον Δήμο Πάρου «ανύπαρκτο» και μιλώντας για τοπικούς φορείς οι οποίοι «σφυρίζουν αδιάφορα».

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο το καλοκαίρι που είχε πάει η Ε.Λ.Μ.Ε. (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), δημοτικός σύμβουλος είπε ότι “τους αναπληρωτές θα πρέπει να τους βοηθάνε και οι γονείς τους, γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει κι αυτό το βάρος», κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Και οι εκπαιδευτικοί στα Κύθηρα στη γαλέρα μη εύρεσης μόνιμης κατοικίας

Παρόμοια κατάσταση ως προς την δυσκολία εύρεσης μόνιμης κατοικίας, αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και στα Κύθηρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kythera.News, το νησί εμφανίζεται ως “άγονη γραμμή” στην διάθεση καταλυμάτων προς ενοικίαση με το χρόνο μιας και οι ιδιοκτήτες προτιμούν την ολιγόμηνη διάθεση των σπιτιών τους μέσα από την πλατφόρμα Airbnb. Αναζητείται, μάλιστα και στο νησί μας κάποια πρωτοβουλία από τοπικούς φορείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στο να βρεθεί κάποια διέξοδος από το υφιστάμενο τέλμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − twelve =