Διάλεξη με θέμα «Παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 σε παιδιά και εφήβους

Η διαδικτυακή Διάλεξη είναι ανοιχτή για το κοινό, με δωρεάν συμμετοχή.

«Παχυσαρκία & Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 σε Παιδιά και Εφήβους», θα είναι το θέμα της δεύτερης διαδικτυακής διάλεξης του 7ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το θέμα θα αναπτύξει η κα Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”.

Η κα Χαρμανδάρη θα αναφερθεί στην παχυσαρκία της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, που αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, εξαιτίας της αυξημένης νοσηρότητας και θνησιμότητας με την οποία συνδέεται παγκοσμίως, αλλά και του αυξημένου οικονομικού κόστους που επιφέρει η αντιμετώπιση των επιπλοκών της.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσει για τον υψηλό επιπολασμό της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα  αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, μέσω του «Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας.»

Τέλος, θα τονίσει πόσο βοηθητικά μπορούν να αποδειχθούν τα δεδομένα μεγάλης κλίμακας για το σχεδιασμό και την εφαρμογή στρατηγικών εξατομικευμένης αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας, δίνοντας ως παράδειγμα το HORIZON 2020 Πρόγραμμα ‘Big Data Against Childhood Obesity’, ένα καινοτόμο έργο με γνώμονα τον πολίτη, που συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 18:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της Facebook σελίδας Institute of Public Health – The American College of Greece και μέσω του Youtube καναλιού Institute of Public Health – ACG,  στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=tI-792uoADo

Η Διάλεξη είναι ανοιχτή για το κοινό, με δωρεάν συμμετοχή.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Νίκος Ταγαράς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε...

Λαμπερή εκκίνηση στα Κύθηρα: Τα ιστορικά αυτοκίνητα πλημμύρισαν τη Χώρα με κατεύθυνση τον Μυλοπόταμο

Ένα μοναδικό, νοσταλγικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν...

Δίκη Μάτι: Αμετάκλητα ένοχοι οι κατηγορούμενοι της πυρκαγιάς

Αμετάκλητα ένοχοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι κατηγορούμενοι...

Ανακοίνωση Τριφυλλείου Νοσοκομείου Κυθήρων για την επίσκεψη των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ»

Με απόλυτη  επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου των...

Νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων

Αλλαγή ηγεσίας σημειώθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img