Απάντηση σε μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση επεφύλαξε στο τέλος της ημέρας η δημοτική αρχή συντασσόμενη απόλυτα με τη γραμμή που χάραξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κος Ευάγγελος Βενάρδος. Χαρακτηρίζει αυτόνομη και ανεξάρτητη την λειτουργία της επιτροπής, απαντά ουσιαστικά για λογαριασμό της, ειδικά στην παράταξη του κου Παναγόπουλου τον οποίο κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς για άγνοια επί του άρθρου 16 παρ. 2 του Π.Δ. 272/85. Όσο για τον κύριο Κοντολέων, απαντά στο σχόλιό του ακολουθώντας τη δόση ειρωνίας περί λογογράφου λέγοντας: «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής.

Η Εγχώριος Περιουσία λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα

«Για ακόμα μία φορά η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιχειρεί να παραπλανήσει συνειδητά τους πολίτες και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την Εγχώριο Περιουσία. Υπενθυμίζουμε στον κ. Παναγόπουλο τα αυτονόητα (που οφείλει να γνωρίζει): η Εγχώριος Περιουσία ΔΕΝ υπόκειται στον έλεγχο του Δήμου και ενεργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Παναγόπουλος το άρθρο 16 παρ. 2 του Π.Δ. 272/85 που ορίζει ότι «Το νομικό πρόσωπο “Επιτροπή Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων” λογίζεται ότι ενεργεί για δικό του λογαριασμό και όχι ως αντιπρόσωπος και για λογαριασμό του Δήμου Κυθήρων, που δεν έχει καμιά ευθύνη απέναντι τρίτων για τις πράξεις των οργάνων του». Τέλος, υπενθυμίζουμε στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής για τις μισθώσεις είναι ομόφωνες (όπως φαίνεται και στη Διαύγεια) και έχουν υπερψηφιστεί από όλα τα παριστάμενα μέλη, στα οποία η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει εκλέξει και δικό της εκπρόσωποΓια κάθε άλλη λεπτομέρεια και απάντηση επί του θέματος, αρμόδια είναι αποκλειστικά η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του κ. Κοντολέοντος περί «κοινού λογογράφου» Εγχωρίου Περιουσίας και Δήμου, τον ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος όπως πολλάκις έχει αποδείξει δεν έχει ανάγκη λογογράφου. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κοντολέων υπερβαίνει τα εσκαμμένα μη σταθμίζοντας το δημόσιο λόγο του. Εν προκειμένω προσβάλει βάναυσα τον Πρόεδρο της Εγχωρίου Περιουσίας (εκλεγμένο με την υποστήριξη και της μείζονος αντιπολίτευσης) που έχει δώσει δείγματα γραφής στο δημόσιο βίο του αλλά και στην υπηρεσία όπου υπηρέτησε σχεδόν 35 χρόνια, αποκτώντας την εμπειρία τουλάχιστον της σύνταξης ενός Δελτίου Τύπου! Το μόνο που αρμόζει στην περίπτωση του κ. Κοντολέοντος είναι αυτό: «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Τέλος, είναι γνωστό ότι εδώ και μήνες υπάρχει σειρά σημαντικών κρατικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων για την στήριξη και ενίσχυση όλων των πληττόμενων από τον κορωνοϊό επιχειρήσεων (ενδεικτικά: επιστρεπτέα προκαταβολή, μη επιστρεπτέα Περιφέρειας, αναστολή είσπραξης οφειλών και ενοικίων, επιδότηση διατήρησης θέσεων εργασίας κ.λπ.), που ο κάθε επαγγελματίας μπορεί εύκολα να αναζητήσει μέσω των σχετικών ιστοσελίδων ή του λογιστή του».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × one =