prota o anthropos

«Να πάρει πίσω τις σχετικές αποφάσεις και να τις επανεξετάσει», καλεί την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας, «Πρώτα ο Άνθρωπος».

Η ανακοίνωση αναφέρει την πανδημία του κορονοϊού, ως νούμερο ένα ανασχετικού παράγοντα για την οποιαδήποτε αύξη των μισθωμάτων στις παραλίες, ειδικά από την στιγμή που η γενική υγειονομική αβεβαιότητα, δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις για τα επίπεδα της φετινής τουριστικής κίνησης.

Όσον αφορά την υπόθεση της σπηλιάς στην Χύτρα, η παράταξη χαρακτηρίζει την  απόφαση της Εγχωρίου για επιβολή ενοικίου στον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εκεί, ως «κακή απόφαση», με τον συντάκτη της ανακοίνωσης να διερωτάται «τι ακριβώς νοικιάζουμε, την βόλτα με το σκάφος?»

Εν κατακλείδι, η παράταξη θεωρεί ότι και οι δύο αποφάσεις κινούνται προς την «λάθος κατεύθυνση», καθώς απειλούν το ίδιο το τουριστικό προϊόν.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος».

Εκφράζουμε την καθολική αντίθεσή μας στην αύξηση των τιμών στις προς εκμίσθωση παραλίες. Μέσα στην λαίλαπα της κρίσης του κορονοιού, είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε αύξηση. Η Δημοτική Αρχή και η Εγχώριος Περιουσία δεν πρέπει να στέκονται απέναντι στους επαγγελματίες αλλά δίπλα σε αυτούς. Ποιος μπορεί να προεξοφλήσει την τουριστική κίνηση την φετινή σεζόν? Ο νόμος της αγοράς αναφέρει ότι οποιαδήποτε αύξηση στα επιμέρους στοιχεία του τουριστικού προϊόντος είναι ένα κόστος μετακυλιόμενο στον επισκέπτη του τόπου. Και τελικά, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι το τουριστικό προϊόν.

Η υπ’ αριθμόν 03/2021_15 Ιανουαρίου 2021 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων με θέμα τον Καθορισμό τιμής εκκίνησης του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ενοικίαση της σπηλιάς Χύτρας, είναι μια ΚΑΚΗ απόφαση. Η βραχονησίδα Χύτρα δεν είναι προς ενοικίαση. Δεν είναι ένα μέρος όπου έχει το δικαίωμα κάποιος να αποκλείσει κάποιον άλλο. Εκτός του ότι η απόφαση αυτή ελέγχεται νομικά υπάρχει και το ηθικό κομμάτι. Τι ακριβώς νοικιάζουμε, την βόλτα με το σκάφος?

Οι παραπάνω αποφάσεις της Εγχωρίου Περιουσίας, είναι δυο αποφάσεις προς την ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση. Είναι αποφάσεις που δεν απειλούν μόνο τους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, αλλά απειλούν και το ίδιο το Τουριστικό μας Προϊόν. Η νοοτροπία του να βρίσκουμε έτοιμα τουριστικά προϊόντα και να καταφεύγουμε σε οικονομική εξόντωση αυτών είναι καταστροφική. Σήμερα είναι η Χύτρα και οι παραλίες, αύριο θα είναι τα μονοπάτια, μεθαύριο οι δράσεις στα φαράγγια… Μήπως στο απώτερο μέλλον με σκοπό την αύξηση των εσόδων για την συντήρηση των δρόμων, θα μπούνε και διόδια στα Δόκανα? Μία λύση υπάρχει. Η Επιτροπή να πάρει πίσω τις σχετικές αποφάσεις και να τις επανεξετάσει.

Οι Υπογράφοντες

Παναγοπουλος Δημητρης, Μεγαλοκονομος Στυλιανος, Νικόλαος Μαγουλάς,

Καλλιγερος Ιωαννης, Γεωργιλάς Παρασκευάς

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + twenty =