apoheteftiko kythira

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κυθήρων ενέκρινε το δεύτερο πρακτικό του διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ», εκτιμώμενης αξίας 26.357.582,88 € με ΦΠΑ 24%, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 18η Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το πρακτικό, η Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών που ορίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κυθήρων ενέκρινε την προσφορά του οικονομικού φορέα «Χωροτεχνική ΑΤΕ» και απέρριψε την προσφορά του οικονομικού φορέα «ΕΝΩΣΗ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε ΚΥΘΗΡΑ».

Στο πρακτικό αναφέρεται ότι συνολικά η τεχνική προσφορά του Οικονομικού Φορέα «ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε» καλύπτει τις απαιτήσεις ενώ συνολικά η τεχνική προσφορά του Οικονομικού Φορέα «ΕΝΩΣΗ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε ΚΥΘΗΡΑ» δεν καλύπτει τις απαιτήσεις και απορρίπτεται σύμφωνα και με το άρθρο 4.1δ που αναφέρει ότι « … όσες τεχνικές προσφορές δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του πίνακα συμμόρφωσης απορρίπτονται.»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το μεγάλο αυτό έργο προσφορά είχε καταθέσει και μια ακόμη εταιρεία, η ΥΔΡΟΑ ΓΚΡΟΥΠ Ε.Ε. η οποία έχει ως δραστηριότητα τον καθαρισμό αποχετευτικών αγωγών (αποφράξεις)(!) και της οποίας η προσφορά απερρίφθη από την επιτροπή στο πρώτο πρακτικό ως απαράδεκτη λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει το ζήτημα με τις ενστάσεις (προδικαστικές προσφυγές με αίτημα αναστολής – προσωρινών μέτρων) οι οποίες έγιναν δεκτές από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ). Η αντίδραση του Δήμου σε αυτό ήταν άμεση, καθώς με εισήγηση του Δημάρχου Κυθήρων στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η χορήγηση πληρεξουσιότητας στον δικηγόρο Αθηνών Βασίλειο Χατζηγιαννάκη του Ευαγγέλου προκειμένου να ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση αναστολής – ακύρωσης κατά της υπ’ αριθ. Α 890/2023 απόφασης της ΕΑΔΗΣΥ.

Παρακάτω επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα

Το προφίλ του έργου

«Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Νοτίου Τμήματος ν. Κυθήρων»

ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ

Το αντικείμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Νοτίου Τμήματος ν. Κυθήρων» το οποίο συνίσταται από τα ακόλουθα υποέργα:

  1. «Αναβάθμιση, επέκταση & εκσυγχρονισμός Ε.Ε.Λ. Κυθήρων – Καψαλίου»

  2. «Αποχέτευση νοτίου τμήματος Νήσου Κυθήρων – δίκτυα αποχέτευσης»

  3. «Προμήθεια – εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 499,62 KW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (virtual net metering) για τον Δήμο Κυθήρων»

  4. «Τηλεμετρία – τηλεέλεγχος αντλιοστασίων αποχέτευσης Κυθήρων»

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, προβλέπεται αναβάθμιση της Ε.Ε.Λ. Καψαλίου, καθώς και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης των οικισμών Μυλοποτάμου, Καρβουνάδων, Τσικαλαρίας, Φατσάδικών, Λιβαδίου, Κάτω Λιβαδίου, Τραβασαριάνικων, Κατουνίου και Καλάμου και η σύνδεσή του με την υφιστάμενη Ε.Ε.Λ..9

Ακόμα, προβλέπεται η υποδοχή από την Ε.Ε.Λ. Καψαλίου, βοθρολυμάτων ορισμένων εκ των αραιοκατοικημένων και απομακρυσμένων οικισμών που μέχρι σήμερα δεν εξυπηρετούνται από κάποια αντίστοιχη εγκατάσταση. Η μονάδα συλλογής βοθρολυμάτων θα βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κυθήρων στην εκτός ορίων οικισμού περιοχή «Ξεροσοβάλα» της τοπικής κοινότητας Μυλοποτάμου (βορειοδυτικά των Φρατσίων) τα οποία θα εισέρχονται στο δίκτυο αποχέτευσης και θα αναμιγνύονται με τα υπόλοιπα αστικά λύματα. Ένα μέρος των επεξεργασμένων λυμάτων θα αποθηκεύονται σε δεξαμενή εντός της Ε.Ε.Λ. και θα χρησιμοποιούνται για άρδευση των φυτών της Ε.Ε.Λ., καθώς και για άλλες χρήσεις εντός της Ε.Ε.Λ. ή για τις ανάγκες του Δήμου Κυθήρων για αστική ή περισαστική χρήση (λ.χ. κατάσβεση πυρκαγιών). Τα υπόλοιπα επεξεργασμένα λύματα, θα οδηγούνται προς απόθεση στο θαλάσσιο χώρο κατάντη της Ε.Ε.Λ. (θέση «Γρασσαπόντα» του Ακρωτηρίου Γκρόσσο στη νότια ακτή των Κύθηρων). Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα της εκροής των επεξεργασμένων λυμάτων της Ε.Ε.Λ. αναμένεται να είναι τέτοια που να είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους αστικής και περιαστικής χρήσης.

Ακόμα, προβλέπεται η προμήθεια/εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 499,62 KW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (virtual net metering) για το Δήμο Κυθήρων. Ο υποσταθμός θα είναι προκατασκευασμένος (τύπου Κιόσκι). Το φωτοβολταϊκό πάρκο χωροθετείται στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κυθήρων στην εκτός ορίων οικισμού περιοχή «Ξεροσοβάλα» της τοπικής κοινότητας Μυλοποτάμου (βορειοδυτικά των Φρατσίων), στο ίδιο γεωτεμάχιο με τη μονάδα συλλογής βοθρολυμάτων.

Επιπλέον, προβλέπεται η προμήθεια τηλεμετρίας-τηλεελέγχου των αντλιοστασίων αποχέτευσης Κυθήρων. Αφορά στην υλοποίηση συστήματος τηλεμετρίας των αντλιοστασίων (9 στο σύνολο) του δικτύου λυμάτων (ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ- ΤΣΕ) του αποχετευτικού δικτύου με το σχετικό λογισμικό και εξοπλισμό τηλεμετρίας του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΚΣΕ), διασυνδεδεμένους στον υφιστάμενο Σταθμό Ελέγχου της Ε.Ε.Λ. Καψαλίου – Κυθήρων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × five =