Όλοι Μαζί

Κύθηρα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, οι Προέδροι Δημοτικών Κοινοτήτων και τα τακτικά μέλη συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων στον Δήμο Κυθήρων συμμετείχαμε στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Από την θέση που μας ανέδειξαν οι πολίτες των νησιών μας δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε με θετική διάθεση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Εμείς θα υπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον πέρα και έξω από προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις, προτάσσοντας τις τεκμηριωμένες ρεαλιστικές προτάσεις μας, μακριά από λαϊκίστικες συμπεριφορές αλλά και με σταθερό μέτωπο απέναντι στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό.

Από την 1-1-2024 θα βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Τα προβλήματα μας περιμένουν… Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις σε δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης θα αγωνιστούμε για να αποφευχθούν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, ευνοιοκρατικές συμπεριφορές και σκανδαλώδεις πολιτικές που μόνο να βλάψουν το κοινωνικό σύνολο μπορούν και τίποτα άλλο.

Η Παράταξή μας, σε όλη την προεκλογική περίοδο πολιτεύτηκε με σύνεση, με σεβασμό στον κάθε δημότη και με υπευθυνότητα. Δεν ακολουθήσαμε τον εύκολο δρόμο του Λαϊκισμού, ούτε υποσχεθήκαμε μη υλοποιήσιμα και μη ρεαλιστικά έργα. Αναδείξαμε τα προβλήματα του τόπου μας, αποδείξαμε πού, πώς και γιατί η Δημοτική αρχή του κ. Χαρχαλάκη δεν πέτυχε. Προβάλαμε τις δικές μας προτάσεις και πολιτικές και δεσμευτήκαμε σε ένα νέο τρόπο διοίκησης του Δήμου. Δεν μηδενίσαμε οτιδήποτε θετικό είχε γίνει και δεν παραλείψαμε να τονίσουμε πώς μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά πράγματα καλύτερα. Πάντοτε πολιτευθήκαμε με ήπιους τόνους και με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους δημότες και στην ιστορία των νησιών μας.
Η Παράταξη μας, (πιστή στο «Όλοι Μαζί» όπως λέει και το λογότυπο μας), θα κάνει κάθε τι που περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε, ώστε αυτά τα χρόνια που έρχονται να δουν οι δημότες μας την πραγματική αλλαγή στα νησιά μας. Στις υποδομές, στο ήθος και στο ύφος της τοπικής εξουσίας και σίγουρα στην ποιότητα της ζωής μας. Θα τηρήσουμε υπεύθυνη στάση ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα ασκήσουμε παραγωγική αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και με ρεαλιστικές προτάσεις.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας θα είναι η τήρηση της νομιμότητας και η εφαρμογή συνολικά των δημοκρατικών αρχών και κανόνων που προβλέπονται. Σε κάθε περίπτωση θα ελέγχουμε με απόλυτη προσοχή και με κάθε λεπτομέρεια εάν τηρείται η αρχή της απόλυτης διαφάνειας στις μελέτες, στα έργα και στις προμήθειες.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συντοπίτες μας ότι θα δίνουμε καθημερινά μάχες για να επιβάλουμε παντού την απόλυτη διαφάνεια. Παράλληλα, η Παράταξή μας θα αγωνιστεί για να φέρει ένα νέο πολιτικό πολιτισμό μένοντας σταθερά προσηλωμένη στο δημοκρατικό διάλογο, στη συνεχή επαφή με τον δημότη, στη σύγκρουση με τυχόν φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς και στην ανάγκη για πλήρη εκσυγχρονισμό του Δήμου μας. Θα ανταποκριθούμε πλήρως στην απαίτηση όλων των δημοτών μας να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια πού πηγαίνει και γιατί μέχρι και το τελευταίο Ευρώ που ξοδεύεται από τον Δήμο. Εμείς έργα αμφίβολης χρησιμότητας και αποδοτικότητας, έργα βιτρίνας και μεγάλου κόστους για τους κατοίκους των νησιών μας δεν πρόκειται να στηρίξουμε. Αντίθετα θα αγωνιστούμε για έργα αποτελεσματικά που συμβάλλουν στην πρόοδο, στην προοπτική και στην ευημερία όλων των δημοτών μας και ασφαλώς εξυπηρετούν την τουριστική αναβάθμιση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Ειλικρινά, πιστεύουμε στις συναινετικές διαδικασίες, αλλά ως το σημείο που δεν θα θίγεται η αρχή της διαφάνειας και του κοινωνικού οφέλους και σίγουρα δεν θα παραπέμπουν σε μίζερες λογικές και σε μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις.

Δηλώνουμε ηθικά δεσμευμένοι απέναντι σε όλους τους πολίτες και τους φίλους των Κυθηρων. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη όσων μας ψήφισαν, θα επιδιώξουμε να πείσουμε αυτούς που δεν μας επέλεξαν, αγωνιζόμενοι χωρίς δεσμεύσεις σε κάθε είδους συμφέροντα για ένα πραγματικά καλύτερο και ποιοτικό αύριο για τα νησιά μας. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η αποστολή μας ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα και μοναδικό σκοπό: Να υπηρετήσουμε με αφοσίωση και πάθος τον τόπο μας και τους συντοπίτες μας είτε είναι δημότες είτε έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με τα νησιά μας. Έτσι, μετά από πέντε χρόνια θα έχουμε το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε όλες και όλους στα μάτια ζητώντας να μάς αξιολογήσουν αυστηρά, έχοντας την αυτογνωσία ότι η παράταξή μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έχει επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της.

Ευχόμαστε, Καλά Χριστούγεννα και ο Νέος Χρόνος να ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές φέρνοντας επιτυχία στο έργο μας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − six =