kinhmatografikes-omades-kythiron

Αντικειμενικές αξίες, αντικειμενικές δυσκολίες, αρνητικά ρεκόρ, θετικοί αντίκτυποι και αφιερώματα πλαισίωσαν τις στήλες της επικαιρότητας των Κυθήρων για τον μήνα Μάιο.

Το μεγάλο αφιέρωμα του Kythera.News για τις κινηματογραφικές ομάδες

Τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, το Kythera.News ξεκίνησε το μεγάλο αφιέρωμα στις κινηματογραφικές ομάδες του Λυκείου Κυθήρων, υπό τον Γιώργο Διδυμιώτη, ένα project που ανέδειξε το ατόφιο ταλέντο των νεαρών συντοπιτών μας, των οποίων οι δημιουργίες βραβεύτηκαν -μεταξύ άλλων- στο περίφημο φεστιβάλ Ολυμπία για νέους και παιδιά, επί τρία συναπτά έτη.

Δώσαμε, λοιπόν, τον λόγο στους πρωταγωνιστές, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν με σειρά εμφάνισης:

  • Ο Δημήτρης Λεβέντης, ο ακούραστος εργάτης της εκπαίδευσης, που, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, πίστεψε στο εγχείρημα και ήταν πάντα εκεί για να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλεύσει.
  • Η Μυρτώ Τρακάδα, αυτή η υπερ-ταλαντούχα συλλέκτρια εμπειριών και βραβείων, η οποία, χάρη στον Διδυμιώτη, ανακάλυψε την τέχνη του μοντάζ και εξαιτίας του πλεονάσματος φαντασίας που διαθέτει, εξάσκησε στο έπακρο την τέχνη του ντεκουπάζ.
  • Η Μαρίνα Τριφύλλη, το ταξιδιάρικο αυτό πουλί που, όσο διευρύνει τους ορίζοντές του, τόσο ειδικεύεται στην χρήση ευρυγώνιου φακού για να καταγράφει τις εμπειρίες του.
  • Ο Θανάσης Κουτραφούρης, ο οποίος δηλώνει ένας εραστής της τέχνης, δεκτικός σε ότι καταθέσουν οι έτεροι συνδαιτυμόνες στο κοινό αντικείμενο του πόθου που ακούει στο όνομα κινηματογράφος.
  • Η Κωνσταντίνα-Ρόζα Κουτραφούρη, η οποία, από μικρή έπεσε στα βαθιά της κουνελότρυπας του φεστιβάλ Ολυμπίας και από κει αναδύθηκε ως μέλος επιτροπών, σεναριογράφος και δημιουργός ταινιών.

Δύο βραβεία και μια παραγγελία

Ο Μάης είδε το Καψάλι να βραβεύεται με γαλάζια σημαία και τσιριγώτικα προϊόντα να κερδίζουν διεθνείς διακρίσεις. Την ίδια ώρα, το φλερτ του Δήμου με την ηλεκτροκίνηση, καρποφορούσε με την παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων προς ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου του.

«Ήξεις, αφήξεις», επέτειοι και η Μυρτιδιώτισσα στον θρόνο της

Τον Μάϊο, επισκέφτηκε τα Κύθηρα η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βασική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη για όλα τα έργα ανάπτυξης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Παράλληλα, η κα. Μπόγρη παρευρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ίδρυση Δημοτικών Σφαγείων Κυθήρων».

Μέσα στον μήνα, ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 157 χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με τον εθνικό κορμό. Στις 16 του μηνός, ολοκληρώθηκε το έθιμο της γύρας της ιερής εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, με την επιστροφή της στο Ιερό Προσκύνημα των Μυρτιδίων.

Ημερολόγιο πανδημίας

Ένα καλό και δύο άσχημα νέα, περιλάμβανε το «ημερολόγιο πανδημίας» για το νησί των Κυθήρων τον μήνα Μάϊο. Το πρώτο, αφορούσε στην ολοκλήρωση της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ το δεύτερο είδε την τσιριγώτικη παροικία της Αθήνας να θρηνεί για δύο συντοπίτισσές μας, που έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό. Πρόκειται για τις Ελένη Κασιμάτη Στάθη και Ελένη Καλλιγέρου Δουκίδη, και οι δύο με καταγωγή από τον Δρυμώνα, που έφυγαν με διαφορά λίγων ωρών, την ίδια μέρα.

Ένα περίπτερο κι ένας… καφενές

Η 21η του μηνός είδε την εγκατάσταση σε stand εντός του αεροδρομίου, περιπτέρου πληροφόρησης των επισκεπτών για τα «Μονοπάτια Κυθήρων – Kythera Trails», ενώ το Kythera.News εγκαινίασε την διαδικτυακή γωνία του «Τσιριγώτικου Καφενέ» εντός του ιστοτόπου, με την δυνατότητα στους αναγνώστες να αναρτούν σχόλια και ανακοινώσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − two =