kapsali

Ύστερα από την περσινή απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας για το Καψάλι, φέτος, αφού έγιναν οι σχετικές διαδικασίες του φακέλου για την υποψηφιότητα της, η παραλία βραβεύθηκε και ήλθε η ώρα να ετοιμαστεί για υποδεχθεί τους πρώτους κολυμβητές!

Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα με ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης ανέδειξε φέτος τη χώρα μας δεύτερη διεθνώς  ανάμεσα σε 49 χώρες, με την κορυφή να ανήκει στη Χαλκιδική (96 σημαίες για τις παραλίες της). Γαλάζια Σημαία για το 2021 κέρδισαν συνολικά 545 παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, κατέχοντας το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών διεθνώς.

Όμως και η Αττική είχε την τιμητική της καθώς 15 παραλίες της βραβεύτηκαν και μεταξύ αυτών και το Καψάλι. Οι βραβευμένες αθηναϊκές παραλίες είναι οι ακόλουθες:

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος: Διασταύρωση, Λίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Αυλάκι

Δήμος Λαυρεωτικής: Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας

Δήμος Σαρωνικού: Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach

Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis, Βάρκιζα, Βούλα Α, Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας: Γλυφάδα, Γλυφάδα Α, Γλυφάδα Β

Δήμος Αίγινας: Αγ. Μαρίνα

Δήμος Πόρου: Ασκέλι/Νέα Αίγλη

Δήμος Κυθήρων: Καψάλι

Η παρουσίαση για τις φετινές διακρίσεις

545 ελληνικές ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” – 2η η Ελλάδα Παγκοσμίως. Δείτε το προωθητικό βίντεο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό:

Ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κος Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, κος Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Δείτε εδώ τη διαδικτυακή εκδήλωση της ανακοίνωσης των βραβεύσεων.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two − two =