Κύθηρα: Παραμένουν αποκλεισμένα από θαλάσσης

Ζητούμενο η επάρκεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες.

Συμπληρώνεται σε λίγες ώρες το 48ωρο από το ατύχημα πρόσκρουσης του πλοίου “Aqua Jewel” στον κυματοθραύστη του λιμένος Διακοφτίου. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το πλοίο θα μεταφερθεί με την βοήθεια ρυμουλκών στο ναυπηγείο εντός των επόμενων ωρών.

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Κυθήρων έχει ήδη ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας την άμεση αντικατάσταση του πλοίου στις γραμμές Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και Γύθειο.

Αποκλεισμένο το νησί, προβλήματα στην καθημερινότητα

Παρά τα αιτήματα για άμεση επαναφορά της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, κι ενώ συμπληρώνονται 48 ώρες από το ατύχημα του Aqua Jewel δυσκολεύει η κατάσταση στο νησί καθώς στα καταστήματα, και ιδίως των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα αποθέματα δεν θα επαρκούν για αρκετές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι καμία μεταφορά προϊόντων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από και προς το νησί, δεδομένου ότι το πλοίο του προθμείου “Πορφυρούσα” δεν έχει επανέλθει στην γραμμή, μετά την ετήσια συντήρησή του. Όμως όπως αναφέρουν πηγές, ενδεχομένως να επιταχύνει την επάνοδό του στα δρομολόγια, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου.

Η μοναδική συγκοινωνία των Κυθήρων με τον έξω κόσμο αυτή την στιγμή παραμένει η αεροπορική, με 4 δρομολόγια την εβδομάδα.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία σχετικά με το συμβάν, αλλά και την πρόβλεψη επανεκτέλεσης των δρομολογίων της γραμμής.

Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Kythera: Three Different Approaches» στο Καψάλι

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης...

«Δώσ’ μου το χέρι σου»: Μια μαγική βραδιά στα Λογοθετιάνικα

Μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά αφήγησης και μουσικής έζησαν όσοι...

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών δικαιούνται να υπηρετήσουν όσοι έχουν...

Η κόπρος του Αυγεία

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική γλώσσα...

Ο Ακαδημαϊκός Δάσκαλος που αφύπνισε ολόκληρες γενιές

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν υπήρξε ένας αποστασιοποιημένος ακαδημαϊκός που...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img