Παρ, 05 Δεκ 2025
14.5 C
Cythera

Κορoνοϊός: Αυτά είναι τα 5 συμπτώματα που κυριαρχούν τώρα

Πώς αλλάζουν με βάση τον εμβολιασμό μας - Τί συμπτώματα παρουσιάζουν οι πλήρως εμβολιασμένοι, οι εμβολιασμένοι με μία δόση και οι ανεμβολίαστοι.

Μελέτη έδειξε την απόκκλιση στα συμπτώματα covid-19 που παρουσιάζουν ομάδες πληθυσμού ανάλογα με το στάδιο εμβολιασμού τους.

Η έρευνα έδειξε ειδικότερα πως όσοι είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους εμφάνιζαν:

  • -Πονόλαιμο
  • -Καταρροή
  • -Ρυνική συμφόρηση
  • -Βήχα που επιμένει
  • -Πονοκέφαλο

Όσοι είχαν κάνει μια δόση εμβολίου εμφάνιζαν:

  • -Πονοκέφαλο
  • -Καταρροή
  • -Πονόλαιμο
  • -Φτάρνισμα
  • -Επίμονο βήχα

Τέλος τα κύρια συμπτώματα που είχαν οι ανεμβολίαστοι ήταν:

  • -Πονοκέφαλος
  • -Πονόλαιμος
  • -Καταρροή
  • -Πυρετός
  • -Επίμονος βήχας

Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερα από τα πέντε πιο συνηθισμένα συμπτώματα, του πονόλαιμου, της καταρροής, του επίμονου βήχα και του πονοκέφαλου, εμφανίστηκαν σε όλες τις ομάδες -αλλά ο επιπολασμός τους διέφερε. Οι ανεμβολίαστοι εμφάνιζαν συχνότερα πυρετό, κάτι που δεν παρατηρούνταν σε όσους είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η μελέτη, που διεξάγεται από επιστήμονες στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, βασίζεται σε δεδομένα που υποβλήθηκαν από συμμετέχοντες στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο που κατέγραψαν τα συμπτώματά τους μέσω μιας εφαρμογής για ερευνητικούς σκοπούς.

Η νέα λίστα συμπτωμάτων έρχεται σε αντίθεση με τα κλασικά, πιο σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊόυ, όπως ο επίμονος βήχας, η απώλεια όσφρησης, ο πυρετός και η δύσπνοια που ήταν κοινά στην αρχή της πανδημίας. Τέτοια συμπτώματα κατατάσσονται πλέον στα νούμερα, 6, 8 και 29, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν COVID είναι πιο πιθανό να αναφέρουν φτάρνισμα από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

“Εάν έχετε εμβολιαστεί και αρχίσετε να φτερνίζεστε χωρίς εξήγηση, θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ COVID, ειδικά εάν ζείτε ή εργάζεστε κοντά σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τη νόσο”, έγραψαν οι συγγραφείς.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img