Τετ, 17 Δεκ 2025
15.3 C
Cythera

ΚΚΕ: Η κακοκαιρία σμπαράλιασε το αφήγημα περί ετοιμότητας του μηχανισμού

“Η σημερινή μεγάλη κακοκαιρία, η οποία δεν ήρθε απροειδοποίητα και ήδη μετράει ως τραγικό απολογισμό την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και αγνοούμενους, σμπαράλιασε το «αφήγημα» περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και των Δήμων. Ο νομός Ηρακλείου αποδείχτηκε ότι είναι ανοχύρωτος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και κρούει ο «κώδωνας» του κινδύνου για τον χειμώνα που έρχεται”,  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η σημερινή μεγάλη κακοκαιρία, η οποία δεν ήρθε απροειδοποίητα και ήδη μετράει ως τραγικό απολογισμό την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και αγνοούμενους, σμπαράλιασε το «αφήγημα» περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και των Δήμων. Ο νομός Ηρακλείου αποδείχτηκε ότι είναι ανοχύρωτος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και κρούει ο «κώδωνας» του κινδύνου για τον χειμώνα που έρχεται. Παντού, στη Λυγαριά, την Αγία Πελαγία, στο Γάζι, στο Ηράκλειο, στην Αλικαρνασσό υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, ρέματα γεμάτα με σκουπίδια και καλάμια, άνθρωποι απροστάτευτοι μέσα σε “λίμνες” και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή παρέμβηκε τηλεφωνικά στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, στους δημάρχους Μαλεβιζίου και Ηρακλείου μέσω του βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης Μαρινάκη Αλέκο, του Μιχάλη Χουστουλάκη και του Βρύσαλη Δημήτρη, εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Μαλεβιζίου και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές απαίτησαν ο κρατικός μηχανισμός, οι Τοπικές Αρχές, να πάρουν έστω και τώρα όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός με υπουργεία, δήμους, Περιφέρεια και πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τη περίθαλψη και μεταφορά τυχόν άλλων που έχουν τραυματιστεί στις δημόσιες υγειονομικές δομές. Επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα του κρατικού μηχανισμού για τη γρήγορη αποκατάσταση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών. Να διασφαλιστεί η άμεση αποκατάσταση προβλημάτων και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων. Άμεσα και όπου συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να διακόπτονται όλες οι μη αναγκαίες δραστηριότητες, χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να είναι σε επιφυλακή και να εκφράσουν αλληλεγγύη σε κάθε άνθρωπο που έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη με κάθε πρόσφορο τρόπο.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Κονδύλια λιμνάζουν, λιμάνια καταρρέουν, αλλά «ευλογούν» τους λιμενίσκους

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα ελληνικά λιμάνια...
01:06:56

Μητσοτάκης: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα

Το μήνυμα ότι ο «ΟΠΕΚΕΠΕ» είναι «από τις τελευταίες...

Η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση πριν και μετά από μια δασική πυρκαγιά: Μύθοι και πραγματικότητα

Επανέρχομαι μετά από οκτώ χρόνια.  Άραγε μάθαμε  κάτι από...

Ευχές στο νησί

Ήταν μια χρονιά μεγάλη και γεμάτη. Μια χρονιά που...

Γενική Συνέλευση Δημοτικής Κοινότητας Καραβά

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καραβά καλεί τους κατοίκους...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img