Αγία Πελαγία Κρήτη
φωτογραφία αρχείου

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί  στην Κρήτη απο την κακοκαιρία. Το πρωί λίγο μετά τις 10:30 καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το νομό Ηρακλείου κυρίως την Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά αφήνοντας πίσω τους έναν νεκρό και μια αγνοούμενη, με τις αρχές να μην κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι πολλά οχήματα έχουν παρασυρθεί από τα νερά χωρίς να είναι γνωστό εάν είχαν μέσα επιβάτες. Ο άτυχος άνδρας που πνίγηκε είναι 50χρονος Έλληνας. Tο ΙΧ του εντοπίστηκε με τον οδηγό μέσα νεκρό. Συνεργεία και δυνάμεις της Πυροσβεστικής ψάχνουν εναγωνίως για την αγνοούμενη συνεπιβάτιδά του που σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα, ενώ και δύτες έχουν πέσει στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να την εντοπίσουν. Οι δύο άνθρωποι είχαν μεταβεί στην περιοχή από το Ηράκλειο για εργασίες.

Επίσης απεγκλωβίστηκε ζωντανή από τους διασώστες μια γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο την παραλία της Λυγαριάς, 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Η κακοκαιρία κινείται πλέον ανατολικά πλήττοντας το νομό Λασιθίου. Όπως έγινε γνωστό στον απεγκλωβισμό 8 τουριστών κι ενός φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας προχώρησε η πυροσβεστικη υπηρεσία όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά τις 17:00 αναμένονται δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της πυροσβεστικής για Κρήτη.

Το πρωί έβρεξε καταρρακτωδώς για δύο ώρες στην ευρύτερη περιοχή, στα βόρεια του νομού Ηρακλείου, από την περιοχή του Φόδελε μέχρι και τα ανατολικά μέχρι και την περιοχή του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, το οποίο θα μείνει κλειστό μέχρι τις 3 μ.μ.

Τα περισσότερα προβλήμα σημειώθηκαν στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Δρόμοι έχουν γεμίσει λάσπες, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Περίπου 10 με 15 ΙΧ έχουν παρασυρθεί από τα νερά ενώ πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Εξοπλισμοί και εμπορεύματα έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών στον πυκνοκατοικημένο τουριστικό οικισμός από το μεγάλο όγκο νερού που πέφτει στην περιοχή. Οι αρχές κάνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς τις δύο πληγείσες περιοχές.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 2 =